Basın emekçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmeliyiz

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, toplumda kanaat oluşturulması, sosyal dayanışmanın temini gibi önemli görevleri bulunduğunu hatırlatarak, basının önemli bir demokratik güç olduğuna vurgu yaptı.

LEFKOŞA- Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Basın Günü mesajında basının demokratik düzene katkısına vurgu yaparak basın-yayın organlarının ekonomik sıkıntılarına dikkati çekti.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, basının, kamuoyunun ülke ve dünya gerçekleri ile buluşturulması, toplumda kanaat oluşturulması, sosyal dayanışmanın temini gibi önemli görevleri bulunduğunu hatırlatarak, basının önemli bir demokratik güç olduğuna vurgu yaptı.

BASIN DEMOKRASİNİN TEMEL YAPI TAŞLARINDAN BİRİDİR…

Basın Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Ahmet Savaşan, demokrasinin temel yapı taşlarından biri olan basın camiasının, düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı konumunda olduğuna işaret ederek, bilgilendirici yönüyle basın camiasının, demokrasinin sağlıklı bir şekilde çalışması için belirleyici bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti.

BİLİŞİM YASASI’NIN GEÇİRİLMESİ MEMNUNİYET VERİCİDİR…

Ahmet Emin Efendi tarafından yayınlanan ilk Türkçe gazete Saded’in 131’inci yıldönümünde, Basın İş Yasası'nın tam olarak uygulanamamasından kaynaklanan sıkıntılar olmasına ve gazetecilik etik kurallarına bağlılık konusunda sorunlar bulunmasına karşın, ülkemizde basının yaptığı görevin etkili ve sonuç alıcı olabildiğini hatırlatan Savaşan, “internet gazeteciliğinde kalitenin yükselmesine yardımcı olacak Bilişim Yasası’nın geçirilmesi memnuniyet vericidir” dedi.

BASIN EMEKÇİLER SALGIN NEDENİYLE ZOR KOŞULLARDA ÇALIŞIYOR…

Savaşan, günümüzde basın-yayın organlarının salgın nedeniyle daralan ekonomiden kaynaklanan zorlukları olduğunu ve basın emekçilerinin mesleklerini zor koşullarda icra etmeye çalıştıklarını gözlemlediğini belirterek, “hepimiz, basın-yayın organlarımızın güçlenmesi ve basın emekçilerinin insanca yaşam koşullarında çalışarak demokratik toplumsal düzeninin devamına katkı koymasına yardımcı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Savaşan mesajının sonunda, “Kıbrıs Türk Basını’nın vefakar çalışanlarının Basın Günü’nü en samimi dileklerimle kutlar, toplumu aydınlatmak adına üstlendikleri görevin öneminin bilinciyle, basın mesleğinin gerektirdiği etik değerlere sadık kalarak, halkımıza hizmetlerinin devamını dilerim" dedi.

Manşetler

Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi