Başbakan, 101 no'lu odayı gezdi

Tarihi Pera Palace Oteli, yaklaşık 2 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden açıldı.

İSTANBUL- Atatürk'ün İstanbul'a gelişlerinde kullandığı tarihi Pera Palace Oteli, yaklaşık 2 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden açıldı.
Erdoğan, otelin giriş kapısının önünde açılış kurdelesini keserken yaptığı konuşmada, restorasyon için İhsan Kalkavan ve ailesine teşekkür etti.



Başbakan Erdoğan, daha sonra oteli gezerek yetkililerden bilgi aldı.


Erdoğan, Atatürk'ün sağlığında kaldığı ve 'Atatürk Müze Odası' olarak düzenlenen 101 numaralı odayı da dolaşarak Atatürk'e ait özel eşyayı inceledi. 



Açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İhsan Kalkavan, Şadan Kalkavan ve Başaran Ulusoy'un da aralarında bulunduğu iş adamları katıldı. Tarihi Pera Palace Holel'in şimdiye kadar birçok önemli buluşmaya ev sahipliği yaptığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Özellikle cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in İstanbul'a gelişlerinde adeta
çalışmalarını yaptığı ve burada dersine gayet iyi çalıştıktan sonra istikametini belirlediği yer diyebileceğimiz bir otel. Birçok devlet büyüklerinin İstanbul'a geldiklerinde ağırlandıkları ve farklı anılarla döndükleri bir mekan. Bütün bunların yanında ilklerin olduğu bir yer. Biliyorsunuz bizim için tünelin farklı bir anlamı vardır. Fransızlar tarafından ülkemize kazandırılmıştır. Burada da bakıyorsunuz ilk asansörü yaşıyoruz. Pera'nın bu ilkleri de önemli. Ben bu restorasyon ve Pera'nın İstanbul'a kazandırılmasına vesile oldukları için Kalkavan ailesini kutluyorum" dedi.
Konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesen Erdoğan, daha sonra oteli gezdi.

Manşetler

Schengen vizesinde karaborsa dönemi
Tamince'den 'Epstein' iddialarına yanıt: Arkadaşım rica etti
Sani Şener, Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
obilet’e ‘Bilirkişi Heyeti’ şoku!
Türkiye'de pilot sayısı 17 bin 910'a ulaştı
Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar