Baristaya renkli çizimler

Güney Koreli barista Kangbin Lee, kahve kremasına yaptığı renkli çizimlerle kahve sanatını bir üst seviyeye taşıyor.

SEUL - Güney Koreli barista Kangbin Lee, kahve kremasına yaptığı renkli çizimlerle kahve sanatını bir üst seviyeye taşıyor. Sanatını Creamart (krema sanatı) olarak tanımlıyor ve kahve köpüğüyle yapılan 3 boyutlu tasarımlar hazırlıyor.



Şimdiye kadar internette örneklerine bol bol rastladığımız latte sanatı, genellikle “kahverenginin 50 tonu” şeklinde ilerliyordu. Güney Koreli barista ve kahve sanatçısı Kangbin Lee ise kahve kreması üzerine yaptığı renkli çizimlerle bu alana yeni bir soluk getiriyor.



SANATıNı CREAMART (KREMA SANATı) OLARAK ADLANDıRıYOR

Kahve Güney Kore’de latte sanatı neredeyse kahvenin lezzetle ilgili özelliklerini gölgede bırakmış görünüyor. Başka Güney Koreli sanatçılarda da birkaç renkle süslenmiş kahve deseni örneklerine rastlayabilirsiniz. Ancak Kangbin Lee sanatında rakiplerine göre çok daha ustalaşmış görünüyor. Kendisini latte sanatı yapanlardan ayrıştırarak sanatını Creamart (krema sanatı) olarak adlandırıyor.



KAHVE KÖPÜĞÜYLE 3 BOYUTLU TASARıMLAR

Kahve kreması üzerine çizdiği çalışmalarında; Van Gogh’un Yıldızlı Gece’si gibi ünlü bir tabloyu, E.T gibi bir klasik sinema karakterini, Super Mario'yu, Alaaddin’in Sihirli Lamba’sından bir sahneyi ya da Bambi karakterini görmeniz mümkün. Ayrıca kahve köpüğüyle yapılan 3 boyutlu tasarımların da renklilerine rastlayabilirsiniz. Sanatçı, renklendirme amacıyla tam olarak ne kullandığına (gıda boyası) dair ise bir bilgi vermiyor.


















 

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi