Barceló, Türkiye’de 4. otelini Kapadokya’da hizmete açtı

İspanyol Barceló Hotel Group, İstanbul ve Ankara’dan sonra Türkiye’deki 4’üncü otel yatırımını Kapadokya’da hizmete açtı.

NEVŞEHİR - Dünyanın ve İspanya’nın önde gelen turizm gruplarından Barceló Hotel Group, İstanbul ve Ankara’dan sonra Türkiye’deki 4’üncü otel yatırımını Kapadokya’da hizmete açtı. 5 yıldızlı Barceló Cappadocia, mimarı tasarımı ve karakteri ile 2024 yılında Ortadoğu’da açılan en büyük 15 otel listesine 4. sıradan dahil oldu.
Otelin açılışında konuşan Barceló Hotel Group Türkiye Genel Müdürü Hasan Ekmen, “Türkiye’deki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek kısa ve orta vadede büyümeyi hedefliyoruz. 26 yılda Türkiye’ye 70 milyon Euro’ya yakın doğrudan yatırım yaptık. Hedefimiz Türkiye’deki 30’uncu yılımızda bu rakamı 100 milyon Euro’nun üzerine çıkarmak. Bu yatırımlar, yeni otellerin yanı sıra mevcut otellerin yenilenme projelerini de kapsayacak. Özellikle Akdeniz ve Ege’de kıyı turizmi açısından önemli şehirler kadar Mardin, Gaziantep ve Konya gibi tarihi ve kültürel açıdan zengin bölgelerde de yatırımlar yaparak, farklı segmentlere hitap etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Sürdürülebilirlik sertifikasına sahip otelde mermer yerine dolomit taşı kullanılan zeminlerin solunum yolu hastalıklarını rahatlattığını belirten Ekmen, “Grubumuzun, misyonu olan sürdürülebilir, yenilikçi ve çevre dostu turizm anlayışıyla insanı ve çevreyi her aşamada önceliklendirdik” diye konuştu.

■ İberojet, nisandan itibaren Kapadokya uçuşlarına başlıyor

Barceló Hotel Group otel biriminin yanı sıra Avoris Seyahat birimiyle de hizmet verdiklerini kaydeden Ekmen, “3 kıtada 30 acente markası ve 1.645 satış noktasıyla 50 milyon yolcuya hizmet veren Avoris Seyahat birimimiz ile Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya gibi büyük pazarlarda küresel ölçekte faaliyet gösteriyoruz. İberojet havayolu şirketimizle ise Nisan ayından itibaren charter uçuşlarla Kapadokya Havalimanı’na daha fazla turist getirmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Manşetler

İstanbul, dünya turistlerinin gözdesi oldu
Sabiha Gökçen’de uçuşlar peş peşe iptal ediliyor
Bakan Ersoy, kaçırılan 13 bin 451 eser Türkiye’ye getirildi
TIME dergisinin prestijli listesine 2 Türk oteli girdi
Kayseri pastırması AB'nin tescilli ürünleri arasına girdi
Avrupa’nın hava kirliliği en yüksek şehiri, Iğdır ilk sırada
Orta Doğu dışındaki turizm merkezleri nasıl etkilendi?
Rus turistler Körfez tatillerini toplu şekilde iptal ediyor
Orta Doğu savaşının son kurbanı Explora Journeys oldu
Macera turizmi pazarı 2034’te 1,9 trilyon doları aşacak