Bankalara olan 1,4 milyar liralık borcunu yapılandırıyor

İstanbul Laleli’de oteli de bulunan ve son dönemlerde sık sık tartışmalara konu olan Türk Hava Kurumu, banka borçlarını yapılandırmaya gittiklerini açıkladı.

İSTANBUL- İstanbul Laleli’de oteli de bulunan ve son dönemlerde sık sık tartışmalara konu olan Türk Hava Kurumu, banka borçlarını yapılandırmaya gittiklerini açıkladı.
Türk Hava Kurumu açıklamasında toplam banka borcunun 1.4 milyar TL olduğu ifade edildi. THK’dan yapılan açıklamada “THK’nin geçmişten gelen 1.4 milyar TL tutarındaki banka borcu Onursal Başkanı olan Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile yeniden yapılandırıldı. Diğer bankalara olan borçlarda bir hafta içinde yapılandırılacaktır. Vergi ve SGK borçlarındaki yapılandırmanın da en kısa zamanda tamamlanması bekleniyor” ifadesi kullanıldı.

THK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

En büyük alacaklımız konumundaki Vakıfbank ile hızla mutabakata vardık ve borçlarımızın yeniden yapılandırılması için anlaşma imzaladık. Devletimizin desteğiyle vergi ve SGK borçlarımızın yeniden yapılandırılması için yaptığımız görüşmelerin de bir hafta içinde sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Böylece; THK personelini derinden üzen hacizli gayrimenkuller başta olmak üzere mal varlığımız üzerindeki tüm hacizlerin kaldırılmasını, gelir getirici projelerimizi hayata geçirebilmeyi ve finansal dengemizi yeniden kurmayı amaçlıyoruz."

Manşetler

Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!