HAVANA - Küba Ulusal Bale Topluluğu"nun başdansçılarından Viengsay Valdes ve Elier Bourzac, 2. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması kapsamında bir performans sergilemek üzere Türkiye"ye geliyor.
Küba Radyosu"na göre, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu"nda düzenlenecek yarışmanın gala gecesi ve ödül töreninde, Küba"nın ünlü bale yıldızlarından Valdes ve Bourzac sahneye çıkacak.
10 Temmuz Cumartesi akşamı yapılacak gala gecesi ve ödül töreninde, iki ünlü yıldız, Diane and Acteon adlı performanslarıyla geceye renk katacak.
Koreografisini Küba Ulusal Bale Topluluğu şefi ve basdansçılarından Alicia Alonso"nun üstlendiği eser, Vaganova ve Marius Petisa"nın orijinal performansına sadık kalınarak gerçekleştirilecek.
Kübalı dansçılar, gala gecesinde ayrıca, Alina Cojocaru, Olesya Novikova, Johan Kobborg ve Leonid Sarafanov gibi ünlü yıldızlarla aynı sahneyi paylaşacak.
Yarışmanın jürisi ise Yuri Grigorovich, Irak Muhhamedov, Julio Boca ve Vladimir Malakov gibi dünyaca ünlü isimlerden oluşuyor.(
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu