ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
BAKÜ / AZERBAYCAN- Dünya mutfaklarının yarıştığı Azerbaycan’ın Bakü şehrinde Hilton Oteli’nin 24’cü katında yer alan Wok Restoran en iyi Çin lokantası olarak liderliğini koruyor.
MİLLİ YEMEK PEKİN ÖRDEĞİ
Hazar Denizi ve Bakü manzaralı Wok Restoran, Çin mutfağının özel lezzetleri ile konuklarını ağırlıyor. Hızlı servis ile getirilen Noddle çorbasını porselen kaşıklarla içtik. Daha sonra 13. yüzyıldan bu yana Pekin civarında hazırlanan Çin’in milli yemeği Pekin Ördeği sunuldu.
ÖZEL SOSLAR LEZZET KATIYOR
Ortaya konan pirinç, yanında sığır eti, tavuk ve deniz mahsullerini özel soslar daha lezzetlendirdi. Bunların arasında soya sosu, soya sütü, fasulye filizi ve tofu vardı. Pirinç unu makarnası, Çin mantısı ve Çin böreği yemeği renklendirdi.
Sos ve sebze ağırlıklı yemekler, yemeklerin wok adı verilen çukur tavalarda pişiriliyor. Yemekler çubuklarla yeniliyor. Bunlar Çin mutfağının en önemli ve ortak özellikleri arasında yer alıyor.