Bakanlıktan 100 bin gence tatil

Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Seyyah Projesi" ile 14-24 yaş grubu gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini sağlayacak.

ANKARA- Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Seyyah Projesi" ile 14-24 yaş grubu gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini sağlayacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Seyyah Projesi" kapsamında 26 Haziran - 2 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla gezi projesi hazırladı. Bu proje kapsamında 100 bin genç, yurdun değişik yerlerini ücretsiz olarak gezip görme fırsatı yakalayacak. Sözkonusu yaş aralığındaki her gencin başvurarak katılacağı projede gençlerden kayıt, konaklama, yemek ücreti alınmayacak. Belirlenen tarihlerde 9 dönem uygulanacak olan gezi 4 gün sürecek. Geziye, İl müdürlüklerinin yanısıra seyyah.gsb.gov.tr internet sitesinden de başvurulabilecek.
Bakanlık bu proje ile gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmalarını sağlamayı hedefliyor.

HANGİ İLLER GEZİLEBİLİR
Proje kapsamında gezilecek iller şunlar: Adana, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Bartın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon.

Manşetler

Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!