Bakanlıkta İzmir turizmi çalışması

Bakanlık, Türkiye'nin ilk turizm merkezlerinden İzmir Alaçatı Turizm Merkezi ile eşsiz bir kumsala sahip olan Altınkum'u değerlendirmek üzere yeniden ele alıyor

İZMİR- Alaçatı ve Altınkum yeniden değerlendirilecek, İnciraltı Sağlık Merkezi, Balçova Agamemnon Kaplıcaları ise geliştirilecek.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin ilk turizm merkezlerinden İzmir Alaçatı Turizm Merkezi ile eşsiz bir kumsala sahip olan Altınkum'u değerlendirmek üzere yeniden ele alıyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'de turizmin başlangıç noktalarından birisi olan veson yıllarda turizmin İstanbul-Antalya odaklı gelişmesi yüzünden bu illerin gerisinde kalan İzmir'in turizmde hak ettiği düzeye ulaşabilmesi için bir çalışma başlattı.
Bakanlık, bu çerçevede dünyanın önemli rüzgar sörfü merkezlerinden olan ve özgür mimariye sahip tarihi kent dokusu ile göz dolduran Alaçatı ve eşsiz bir kumsala sahip Altınkum için planlama çalışmalarına başladı.
Bakanlık, turizmin yeni yıldızları olarak öngördüğü bu merkezlerle ilgili planları kısa bir zamanda bitirmeyi planlıyor.
Bakanlık, Herkes İçin Sağlık: Daha İyi Bir Yaşam İçin Yeni Yollar teması ile uluslararası bir fuar olan EXPO'ya katılması hedeflenen İnciraltı'nın elemelerde seçilememesinden dolayı, bu yörede yeni planlama çalışmaları başlattı. Bakanlıkça yürütülen çalışmalarla yörenin sağlık ve termal turizm ekseninde geliştirilmesi doğrultusunda İnciraltı'nın geleceğin sağlık merkezi konumuna geleceği ifade edildi. Bakanlık İzmir turizmi için çalışma başlatıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı, antik çağda Mykene Ülkesi Kralı Agamemnon döneminden bu yana, asırlardır şifa amaçlı kullanılan, dünyaca ünlü kaynayan suyu ve çamuru, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleriyle çağdaş tesislerinde dünyanın dört bir yanına şifa dağıtmayı sürdüren Balçova Agamemnon Kaplıcalarını geliştirmeyi de planlıyor. Bakanlık, bu doğrultuda İnciraltı Turizm Merkezi sınırlarını mevcut termal kaynakların yer aldığı Balçova Termal Turizm Merkezi'ni de kapsayacak şekilde genişletti.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı