Bakanlık, kaybolan eserleri arıyor

Ankara Resim ve Heykel müzesinden çalınan 302 ve Bolu Devlet Güzel Sanatlar Galerisi envanterinden kaybolan 10 resmin de bulunması için çalışma başlattı.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığı, ünlü sanatçılar tarafından yapılan kayıp 39 resmin fotoğrafını, Bakanlık’ın internet sitesinden paylaşarak, “Benzer eser bulunduran kişiler Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müracaat etsin” çağrısı yaptı.

Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Resim ve Heykel müzesinden çalınan 302 ve Bolu Devlet Güzel Sanatlar Galerisi envanterinden kaybolan 10 resmin de bulunması için çalışma başlattı. Ünlü sanatçılar tarafından yapılan kayıp 39 resmin fotoğrafı bakanlığın internet sitesinden ilk kez paylaşıldı.
Kayıp fotoğraflarının altında ise Bakanlığın şu çağrısı yer aldı: “Ankara Resim ve Heykel Müzesi veya Bolu Devlet Güzel Sanatlar Galerisi envanterine ait kayıp ve/veya sahte olduğu tespit edilen eserlere benzer eser bulunduran kişilerin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.”
Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, 39 eserden 14’ünün piyasada satışa sunulduğunu tespit etti. Buna karşın resimlerin nerede bulunduğu belirlenemedi.

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”