Bakanla ödüllü balet buluştu

Bakan Günay, Youth America Grand Prix Bale Yarışması’nda ikinci olarak, gümüş madalya kazanan genç balet Kadir Okurer’le bir araya geldi.

ANKARA  - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Amerika"nın New York kentinde düzenlenen dünyanın en önemli bale yarışmalarından, Youth America Grand Prix Bale Yarışması"nda ikinci olarak, gümüş madalya kazanan genç balet Kadir Okurer"le bir araya geldi.
Bakan Günay, Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü fuayesinde gerçekleşen toplantıda, öncelikle dünya çapında ünlenmiş genç balet Kadir Okurer"i tebrik ederek, bir anı eşyası hediye etti. Günay burada yaptığı konuşmada, aslında bu toplantıya kendi kendisini davet ettiğini ifade ederek, “Bu sevince ortak olmak istedim. Bunu yaşamamızı sağlayan Kadir Okurer"e nice başarılar diliyorum” dedi. Okurer"i ilk kez, dünya arenasının dikkatini çektiği “1.İstanbul Uluslar arası Bale Yarışması”nda izlediğini söyleyen Günay, burada genç balete inancının pekiştiğini ifade etti. Günay, “Dans insan yapısının çok özel tezahürlerinden birisi. Dans, insanın kendini, bedeniyle başkalarının da hoşlanacağı biçimde dışa vurması. Bu yönde arkadaşlarımızın emekleri boşa gitmediği için çok seviniyorum” dedi. Günay, böylece yarın tüm dünyada kutlanacak Dünya Dans Günü'ne de “özel bir armağanla” girilmiş olduğunu söyledi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün “Türkiye Cumhuriyetinin temeli Kültürdür” sözlerini hatırlatan Günay, “Bunun bilinci içindeyiz. Bu bilinçle bu gayretle çalışıyoruz” diye konuştu.
Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesinde faaliyet gösteren Birim Dans Tiyatrosu'nun da birinci yaşına girdiğini anımsatan Günay, bu organizasyonu ilerleyen yıllarda yaygınlaştırmayı düşündüklerini belirtti.



-“TÜRK BALESİ HAYAL EDİLEMEYECEK BAŞARILAR KAZANDI”-
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen de yaptığı konuşmada, "Kadir Okurer'in başarısı, bizi umutlandı, bu gelecek başarılarınişareti. Türk balesi 60 yılda, 60 yıl öncesinde hayal edemeyeceğimiz başarılar kazandı" dedi.
Son olarak söz alan genç balet Kadir Okurer de kendisini destekleyen herkese teşekkürlerini iletti.

-GÜNAY, OKURER"İ SAHNEDE İZLEDİ-
Konuşmaların ardından Bakan Günay, Kadir Okurer"in Amerika"da ödül almasını sağlayan varyasyonu sahnede izledi.
Yarın kutlanacak “Dünya Dans Günü” nedeniyle, Ankara Devlet Opera ve Balesi"nin prömiyerini gerçekleştireceği, ''Yaşam ve Tango'' balesinden de bir bölüm izleyen Günay, daha sonra Birim Dans Tiyatrosu'nun birinci yaşı kutlamalarına katıldı. Burada sanatçılarla vakit geçiren Günay, kutlama pastası kesti.

KABİNE REVİZYONU BAŞBAKANIN İŞİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yapması beklenen revizyonla ilgili olarak, "O konularla Sayın Başbakan ilgileniyor. Biz işimizi yapıyoruz" dedi.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı