Bakan Ersoy 'soruşturulmasın' dedi, Yargıtay itiraz etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan hakkında, Bolu Kartalkaya yangın faciasına ilişkin soruşturma izni verilmemesine ilişkin karara itiraz etti. İ

BOLU - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile müştekiler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan hakkında, Bolu Kartalkaya yangın faciasına ilişkin soruşturma izni verilmemesine ilişkin karara itiraz etti. İtiraz başvurularını Danıştay 1. Dairesi karara bağlayacak.
Bolu'da Kartalkaya'da 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasına ilişkin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin karara, hem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hem de yangında yakınlarını kaybeden müştekiler itirazda bulundu.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk imzasıyla Danıştay 1. Dairesi’ne gönderilen itirazda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, Alparsan hakkındaki soruşturma izni vermemesine ilişkin kararının kaldırılması istendi.

Günün Trend Haberleri

DANIŞTAY 1.DAİRESİ KARARA BAĞLAYACAK

Aileler tarafından yapılan başvuruda da Bakan Ersoy'un imzasıyla alınan kararın kaldırılması ve Alparslan hakkında soruşturma izni verilmesi talep edildi.

İtiraz başvurularını Danıştay 1. Dairesi karara bağlayacak.

Manşetler

İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti
Babadağ’da 194 binin üzerinde yamaç paraşütü uçuşu
Türk Turistin Midilli Ekonomisine Katkısı 80 Milyon Euro
Eurowings’ten 2026’ya uçakta internet, ödül ve yeni hatlar
Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi
Alman bisikletçiler Roma su kemerlerini görmek için pedallıyor!
Türkiye Ekonomisine 1 Milyar Dolar Üretim Katkısı Sağladık