ANKARA - Havacılık alanında ulusal otoriteleri bir araya getirip; sektördeki gelecek 10 yıllık vizyonu şekillendirme amacıyla ilk kez düzenlenen Ulusal Havacılık Şura sonuç oturumu Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde yapıldı. Oturuma Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.
Oturumda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Sivil havacılık sektörünün küresel rekabette ön plana çıkması için belirlenen stratejik alternatiflerin ve hedeflerin hayata geçirilmesine yönelik yol haritasının belirlenmesi açısından Sivil Havacılık Şurası’nın çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Şura sorunlara çözüm yollarının bulunması, alternatif modeller geliştirilmesi ve yeni hedefler belirlenmesine doğrudan katkı sağlamış olacak. Özellikle, şura kapsamında altı çizilen alternatif destinasyonların oluşturulması hedefi bizim turizmi 12 aya çıkarmak ve krize karşı bağışıklığını artırmak hedefiyle doğrudan ilişkilidir. Bu çerçevede ne kadar çok fazla ülkeyle sorunsuz, güvenilir ve güçlü bir ulaşım ağı kurabilirsek işte o zaman ülkemize gelen turist sayısını da artırmış oluruz. Biliyorsunuz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak turizmi 12 aya yaymak için son yıllarda etkili politikalar geliştirdik. Turizmin 12 aya yayılmasının kültür turizmiyle de güçlü bir ilişkisi var” şeklinde konuştu.
Manşetler
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor
Turist artışında OECD ülkelerinde dördüncü sıradayız
2026’da aşırı turizmin öne çıktığı 8 destinasyon
İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi
FAA’dan bazı Boeing 737 MAX uçakları için çatlak kontrolü