Bakan Ersoy: 15 bin müzisyene destek verilecek 

Corona virüsü salgını sonrasında restoran ve eğlence mekanlarının kapanması nedeniyle zor geçiren müzisyenlere aralık ayından itibaren maddi destek verilecek.

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, pandemi nedeniyle işsiz kalan ve çok zor durumda olan müzisyenlerle ilgili bir çalışma hazırlığı içinde olduklarını açıkladı.

FOX TV'de konuşan Bakan Ersoy şöyle konuştu: Roman vatandaşlarımızla “Müzik hayattır” projesi gerçekleştirdik. Bu projede yer alan 405 müzisyene ödemeleri yapıldı. Şimdi bu projeyi genişletiyoruz. MESAM, MÜYORBİR gibi müzisyen dernekleriyle bu hafta oturduk, planlama yaptık. 15 bin müzisyen bu projede yer alacak ve Aralık ayında ilk ödemeler yapılacak ve elimizden geldiği kadar pandemi süresince devam edeceğiz.

Ersoy,  Atatürk Kültür Merkezi’yle ilgili olarak “Artık montaj aşamasındayız. Tahminimiz 2021 yılının ilk yarısında bu inşaatı tamamlayacağız” derken, yerli film gösterim desteği adı altında, sinema salonlarına 15 milyonluk destek paketi hazırladıklarını ve başvuruların başladığını bildirdi.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı