Bakan Çavuşoğlu "Maksatlı olduğunu düşünüyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu ülkelerin bir tehditten bahsettiklerini belirten Çavuşoğlu, 'Müttefiksek. Bu tehdidin kimden kaynaklandığını bize bildirmeleri gerekmez mi?' dedi

ANKARA- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kapatılan konsolosluklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, 'Burada aslında bunun maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Büyükelçileri çağırıp tam da bunu söyledik' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'deki 9 büyükelçiliğin kapatılmasına dair açıklamalarda bulundu. Bu ülkelerin bir tehditten bahsettiklerini belirten Çavuşoğlu, 'Müttefiksek. Bu tehdidin kimden kaynaklandığını bize bildirmeleri gerekmez mi?' dedi.

Söz konusu ülkelerden bu yönde bir bilgi paylaşımı yapılmadığının altını çizen Çavuşoğlu, 'Burada aslında bunun maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Büyükelçileri çağırıp tam da bunu söyledik' dedi.

Gözden Kaçmasın

ABD'li senatörlerden skandal Türkiye çağrısı... Biden'a mektup yazdılar!Haberi görüntüle

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

'Seçim öncesi bizleri zor duruma düşürmeye çalışıyorlarsa bizim halkımız bunun arkasında ne var biliyor.'

'Biraz dürüstlük bekliyoruz' diyen Çavuşoğlu, bu ülkelerden terör örgütlerinin sinsi gündemine itibar etmemelerini istediklerinin altını çizdi.

Gözden Kaçmasın

Dünya bu görüntü ile çalkalanıyor... Putin, Çeget'i ortaya çıkardı!Haberi görüntüle

Türkiye'deki konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi dün Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Diplomatik kaynaklardan alınan ilk bilgilere göre büyükelçilere 'Güvenliğin uluslararası sözleşmeyle sağlandığı' hatırlatılarak 'Konsolosluk kapatmak terör gündemine hizmet eder' denildiği öğrenildi. 

Konuya ilişkin Ankara'nın tepkisi aktarılarak, Türkiye'de bulunan tüm diplomatik misyonların güvenliklerinin uluslararası sözleşmeler temelinde sağlandığının altı çizildi.

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor