B737 MAX'e bir otorite daha onay verdi

Çin'in özel idari bölgesi olarak bilinen Hong Kong'da sivil havacılık deperatmanı tarafından ABD'li Boeing tarafından üretilen B737 MAX tipi uçaklarla seyahat edilmesine izin verildi.

HONG KONG - Endonezya ve Etiyopya'da yaşanan ölümlü kazalar sonrası Boeing 737 MAX tipi uçakların yere indirilmesine karar verilmişti. Daha sonra yapılan düzenlemelerle yeniden gökyüzüne çıkabileceği belirtilen uçağa  Hong Kong Sivil Havacılık Departmanı tarafından uçuş izni verildi.

Endonezya ve Etiyopya'da yaşanan ölümlü kazalar sonrası Boeing 737 MAX tipi uçakların yere indirilmesine karar verilmişti. Daha sonra yapılan düzenlemelerle yeniden gökyüzüne çıkabileceği belirtilen uçağa bir otoriteden daha uçuş izni verildi.

Çin'in özel idari bölgesi olarak bilinen Hong Kong'da sivil havacılık deperatmanı tarafından ABD'li Boeing tarafından üretilen B737 MAX tipi uçaklarla seyahat edilmesine izin verildi.  Hong Kong Sivil Havacılık Departmanı yaklaşık üç yıldan bu yana B737MAX'lerin uçuşunu durdurmuştu.

Sivil havacılık idaresi tarafından yapılan açıklamada,  B737 MAX’i Hong Kong hava sahasında ve uluslararası havalimanına sefer düzenlemek isteyen şirketlerin FAA tarafından belirlenen direktiflere uymaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Manşetler

FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I