B737 MAX'e bir otorite daha onay verdi

Çin'in özel idari bölgesi olarak bilinen Hong Kong'da sivil havacılık deperatmanı tarafından ABD'li Boeing tarafından üretilen B737 MAX tipi uçaklarla seyahat edilmesine izin verildi.

HONG KONG - Endonezya ve Etiyopya'da yaşanan ölümlü kazalar sonrası Boeing 737 MAX tipi uçakların yere indirilmesine karar verilmişti. Daha sonra yapılan düzenlemelerle yeniden gökyüzüne çıkabileceği belirtilen uçağa  Hong Kong Sivil Havacılık Departmanı tarafından uçuş izni verildi.

Endonezya ve Etiyopya'da yaşanan ölümlü kazalar sonrası Boeing 737 MAX tipi uçakların yere indirilmesine karar verilmişti. Daha sonra yapılan düzenlemelerle yeniden gökyüzüne çıkabileceği belirtilen uçağa bir otoriteden daha uçuş izni verildi.

Çin'in özel idari bölgesi olarak bilinen Hong Kong'da sivil havacılık deperatmanı tarafından ABD'li Boeing tarafından üretilen B737 MAX tipi uçaklarla seyahat edilmesine izin verildi.  Hong Kong Sivil Havacılık Departmanı yaklaşık üç yıldan bu yana B737MAX'lerin uçuşunu durdurmuştu.

Sivil havacılık idaresi tarafından yapılan açıklamada,  B737 MAX’i Hong Kong hava sahasında ve uluslararası havalimanına sefer düzenlemek isteyen şirketlerin FAA tarafından belirlenen direktiflere uymaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı