BODRUM- Bodrum Yalıkavak"ta Kiremit ve Çavuş adalarında yaşayan tavşanlar için kampanya başlatıldı. Adalarda daha önce sürüler halinde dolaşan tavşanların yok denecek kadar azaldığı görüldü.
Bodrum"a bağlı Yalıkavak Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Merkez Mahalle Muhtarı Ragıp Kalın, Çevre Gönüllüleri"nden Alper Ertürk ve çevreciler, kış şartlarında Kiremit ve Çavuş adalarında yaşam güçlüğü çeken tavşanlar için "Yaşam Kampanyası" başlattı. Nisan ayına kadar sürdürülmesi planlanan kampanya kapsamında da haftanın belirli günleri, Kiremit ve Çavuş adalarında yaşayan tavşanlara yiyecek ve su götürülmesi kararlaştırıldı. Başkan Saruhan, muhtar Ragıp Kalın, Yalıkavak Belediyesi Çevre Gönüllüleri"nden Alper Ertürk ve çevreciler, yiyecek ve sularla Kiremit ve Çavuş adalarına gittiklerinde daha önce sürüler halinde dolaşan tavşanların sayılarının yok denecek kadar azaldığına tanık oldu.
Araştırma yapılıyor
Gümüşlük"teki Tavşan Adası"nın arkeolojik kazı alanı ilan edilmesinin ardından oradaki tavşanlarında büyük bölümünün söz konusu 2 adaya getirildiğini hatırlatan Saruhan, Yüzlerce tavşanın yok olmasını normal değil. Tavşanların sayılarının neden azaldığını belirleyebilmek için girişimlerde bulunacağız dedi.
Yalıkavak Merkez Mahalle Muhtarı Ragıp Kalın da tavşanların kaçak avcılar tarafından avlanmış olabileceğini söyledi
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?