Ayasofya’dan 5 yılda 455 milyon 278 bin 568 TL gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Ayasofya Camisi’ne (Müzesine) son 5 yılda (2015-2020) tarihleri arasında turistik amaçla gelen ziyaretçi sayısı kaçtır?" sorusunu yanıtladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Ayasofya’nın son beş yıllık bilançosunu açıkladANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Ayasofya Camisi’ne (Müzesine) son 5 yılda (2015-2020) tarihleri arasında turistik amaçla gelen ziyaretçi sayısı kaçtır?" sorusunu yanıtladı. İşte Bakan Ersoy'un önergeye verdiği yanıt.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Bakan Ersoy'un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Tutdere önergesinde "Ayasofya Camisi'ne (Müzesine) son 5 yılda (2015-2020) tarihleri arasında turistik amaçla gelen ziyaretçi sayısı kaçtır? Bu tarihler arasında turistik amaçla gelen ziyaretçilerden elde edilen gelir ne kadardır? Ayasofya Camisi'nin (Müzesinin) tapu kayıtlarındaki vasfı ve tescil tarihi nedir?" sorularını yöneltti.

1934'TE ESKİ ESER OLARAK KAYITTA

Bakan Ersoy, önergeye verdiği yanıtta şunları aktardı:

"İstanbul, Fatih ilçesi, Cankurtaran mahallesi, 57 ada, 7 parselde yer alan Ayasofya Camisi'ne yönelik yapılan arşiv incelemesinde, yapının Eski Eserleri Koruma Encümeni tarafından 1934 tarihinde eski eser olarak kayıt altına alındığı görülmüştür.

Ayasofya Camisi, İstanbul I Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 26 Ocak 2005 tarih ve 405 sayılı kararı ile korunması gerekli anıt eser olarak tescil edilmiştir. Tapu kayıtlarında vasfı; 'Türbe, Akaret ve Muvakkithane ve Medreseyi Müştemil Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi' olup, tapuya tescil tarihi 19 Kasım 1936'dır.

Bakanlığımız Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nce; Ayasofya Camisi Müzesi'nden son beş yılda (2015 - 2020 Ocak -10 Temmuz) tarihleri arasında toplam 13 milyon 925 bin 310 kişi ziyaret etmiştir. Son 5 yılda (2015 - 2020 Ocak -10 Temmuz) tarihleri arasında toplam 455 milyon 278 bin 568 TL gelir elde edilmiştir."

Manşetler

FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"
Hidrojenle çalışan Viking Astrea, denize indirildi