Ayasofya'da bayram namazı

Bugün gazetesi yazarlarından Ahmet Taşgetiren bugünkü yazısında "Ayasofya'da bayram namazı"na değindi.

İSTANBUL - Bugün gazetesi yazarlarından Ahmet Taşgetiren bugünkü yazısında "Ayasofya'da bayram namazı"na değindi. Köşe yazısı şöyle:
Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanlığı üyesi bir grup, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurarak Ayasofya'nın, Sümela Manastırı gibi müze olduğunu belirterek, önümüzdeki Ramazan Bayramı namazını kılmak için Ayasofya'nın bir günlüğüne de olsa, ibadete açılmasını talep etti.
Grup adına sundukları dilekçeyi okuyan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan şunları söyledi:
"Ayasofya da, biz Müslümanlar için en önemli kutsal mekânlardan biridir. Tarihi Sümela Manastırı gibi müze olan Ayasofya'da önümüzdeki Ramazan bayram namazını kılmak üzere, izin verilmesini istiyoruz. Yapmış olduğumuz bu müracaatın kamuoyunda yanlış anlaşılmalara ve manipülasyonlara sebep olmaması için şu hususu açıklamak istiyoruz. Bizler, ülkemizde yaşayan Ortodokslar'a verilen ayin izninden rahatsız değiliz. Aksine böyle bir izin verilmesinden dolayı memnunuz. Bizim bu müracaatımız, ülkemizde yaşayan Müslümanlar'ın içlerinde yaşattıkları bir özlemin tarihi Sümela Manastırı'nda ayin yapılması ile aynı statüye sahip Ayasofya'da Ramazan bayram namazı kılınmasına izin verilerek karşılanması ile ilgilidir. Çünkü BBP olarak, her türlü inancın özgürce yaşanması gerektiğine inanıyor ve destekliyoruz."
Benim notum: Şimdi Türkiye'de insanlar, Sümela ile Ayasofya karşılaştırması yapıyor ve "Ayasofya'da neden ibadete izin verilmez" sorusunu soruyor. BBP'lilerin girişimi, bu toplumsal talebin yansıması ve çok haklı bir yansıma. Üstelik BBP'nin talebinde Sümela ile ilgili uygulamaya bir itiraz da söz konusu değil. Eminim ki, hükümetin içinde birçok insan da, halktaki bu talepten yanadır. Ama neden bu talep karşılanmaz? Acaba hâlâ zamanı mı var?

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?