Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Atatürk tişörtü

Kadınlar 1 numarası Ashleigh Barty müsabakadan zor da olsa galibiyetle ayrıldı. Maça dair esas dikkat çekici olansa tribünlerdeki Atatürk tişörtlü seyirciydi.

SYDNEY- Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ta Lesia Tsurenko'yla karşılaşan kadınlar 1 numarası Ashleigh Barty müsabakadan zor da olsa galibiyetle ayrıldı. Maça dair esas dikkat çekici olansa tribünlerdeki Atatürk tişörtlü seyirciydi.

Avustralya Açık ilk gününde tek kadınlarda klasman lideri Ashleigh Barty, Lesia Tsurenko ile karşılaştı. Barty ilk seti 7-5 kaybetmesine karşın 6-1’lik iki setli maçı kazandı ve adını 2. tura yazdırdı.

Müsabakada esas dikkat çeken nokta ise Ukraynalı Tsurenko’nun kondisyoneri Denis Vashchuk’un Atatürk tişörtü giyiyor olmasıydı. Eurosport spikeri Buğra Balaban’ın Vashchuk’a ulaşarak aldığı bilgiye göre; Ukraynalı kondisyoner tarihle bir hayli ilgili olması sebebiyle Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıyor.

Atatürk’ü “Ulusun Babası” olarak tanımlayan ve reformist kişiliğinden etkilenen Vashchuk; tişörtü Türkiye’deki seyahatlerinden birinde, hediyelik eşya satan bir mağazadan, satın aldı. Türkiye Cumhuruyeti’nin kurucusu olan Atatürk’ün gelişimin ve ilerlemenin simgesi olarak tanımlayan kondisyoner, bu sebeple müsabaka için tişörtü giymeye karar verdi.

Manşetler

Voyager Station adlı uzay oteli geliyor
Notre-Dame Katedrali, yangın sonrası yeniden hayata döndü
Japonya çorapları nasıl en havalı hediyelik eşya oldu?
Yaratıcı sektörlerin OpenAI-Disney anlaşması endişesi!
Seyahat dünyası en sevilen geleneğini kurtarabilir mi?
Rusya, Ukrayna limanındaki Türk gemisini vurdu
Turizm bölgeleri İspanyol ekonomisinin itici gücü oldu
Dünya yenilikçi ve dijital turizme doğru hızla gidiyor
Uçakta kavga çıkaran dokuz kişi gözaltına alındı .
Alanyalı kadınlar hayallerine pedal çeviriyor!