Avrupalı turistler Apollon Tapınağı'nda güneşin keyfini çıkarıyor

Rusya ile Avrupa ve İskandinav ülkelerinde kış çetin yüzünü gösterirken her yıl 5 milyon turistin tatil yaptığı Side'de yazdan kalma günler yaşanıyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE/ANTALYA , Yılbaşı tatili için Antalya Side'de tarihi ören yerini gezerek ''güneşli'' havanın keyfini çıkarıyor. Yurt geneli başta olmak üzere, Rusya ile Avrupa ve İskandinav ülkelerinde kış çetin yüzünü gösterirken her yıl 5 milyon turistin tatil yaptığı Side'de yazdan kalma günler yaşanıyor.

Kapalı ve yağışlı havalarda kaldığı otellerden çıkmayan turistler güneşli havada kendilerine Side plajğ ile Side Antik Kent'e atıyor. Alman yaşli turistler Apollon Tapınağı’nda tarihi taşlara oturarak güneşli havanın tadını çıkarıyor. Moskova'dan Side'ye tatile gelen Olga Nadirova, ''Moskova'da hava çok soğuk. Antalya Side'de güneşi görünce mutlu oldum''dedi.



Yılbaşı tatili için Düsseldorf'tan 40 günlüğüne Side'ye tatile gelen Hans-Anna Sunder çifti, '10 yıldır Almanya'da havalar soğuyunca Side'ye bir aylığına tatile geliyoruz. Güneşli hava bize çok güzel geliyor. Eşimle her gün güneşli havada otelden Apollon Tapınağı ve tarihi ören yerinde yürüyüş yapıyoruz' dedi.


Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı