Avrupa Noel'de, çalışan müslümanlar Antalya’da

Yunanistan, İspanya, Mısır, İtalya ve Güney Fransa'ya göre Türkiye’nin tatil yapılacak en iyi ülke olduğunu belirten yılbaşı tatilcileri “Türkiye’de rahat ediyoruz” dediler.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Avrupa Noel tatiline girince, çeşitli ülkelerde yaşayan Hintli, Pakistanlı ve Arap müslüman turistler fiyat, servis ve yeme içme kalitesinin uygun buldukları Antalya’yı tercih ettiler. Yunanistan, İspanya, Mısır, İtalya ve Güney Fransa'ya göre Türkiye’nin tatil yapılacak en iyi ülke olduğunu belirten yılbaşı tatilcileri “Türkiye’de rahat ediyoruz” dediler.

İNGİLTERE, ALMANYA, FRANSA VE İSKANDINAVYA ÇALIŞANLARI
Antalya’ya İngiltere'de yaşayan Hindistan, Pakistan ve Bangladeş vatandaşları, Almanya, Hollanda, Belçika, Iskandinav ülkelerinde yaşayan Katar, Bahreyn, Kuveyt, Ürdün, Irak, İran, Suriye, Tunus, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirliklikleri (BAE) ile Fransa'da yaşayan Fas, Tunus ve Cezayirli müslümanlar geldiler. Tatil içih Manavgat ve Side’yi tercih eden Noel tatilcileri 5 yıldızlı otelleri doldurdular.

ANTALYA’YA BEREKET YAĞDı
Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün,''Noel Yortusu Bayramı, Avrupa’da yaşayan müslüman turistler soluğu Antalya’da aldı. Yeni yıl öncesi Antalya’ya bereket yağdı” dedi.
Levent Akgün şunları anlattı: “Manavgat ve Side’yi tercih eden turistler Noel sayesinde dinlenmek için Antalya’yı tercih ettiler. Bölgede yılbaşyı öncesi otellerde yüzde 2.5 seviyesinde özellikle müslüman Arap turist artışı oldu.

Bunda en önemli factor, Türkiye’nin müslüman ülke olması yanında kış aylarında Akdeniz çanağındaki diğer ülkelere göre en uygun fiyatlı tesislerimiz olmasıdır. Arap turistler Türkiye’deki tesislerin verdiği kaliteli hizmeti ve özellikle Türk mutfağının zenginliğini biliyorlar. Tatile gelen paralı Arap turistler otel yerine villa kıralıyorlar.”




 

Manşetler

Suudi Arabistan, umre için bir yıllık çok girişli vize duyurdu
Seramiğin Evrensel Dili Muğla’da Konuşulacak:
Adalara giden Türk turist sayısı 1,5 milyona ulaştı
CNN'den ayran analizi: Gerçek bir Türk deneyimi
Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti