ATO'dan Anıtkabir'i 50 bin çiçek

Anıtkabir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) öncülüğünde çiçeklerle donatılacak.

ANKARA -Anıtkabir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) öncülüğünde çiçeklerle donatılacak.
ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Türkiye'nin Çiçeği Türkiye'nin Çiçekçisiyle Ata'sının Huzurunda" projesi çerçevesinde yapılacak Anıtkabir süslemesi için toplam 50 bin adet çiçek kullanılacak. 20 bin adet kırmızı ve beyaz "karanfil" kullanılarak 15 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağının da yapılacağı süsleme sırasında, Ankara'dan 150 çiçekçi çalış acak. Süsleme işleminin 8 saatte tamamlanması bekleniyor.
Süsleme kapsamında, Ulu Önder'in mozolesine kendi ismini taşıyan 200 adet "Atatürk çiçeği" konulacak. Ayrıca 20 adet dev aranjman hazırlanacak.
Projenin Ankara ayağında ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Komitesi aktif olarak çalışacak. Anıtkabir'in süslemesinde kullanılacak çiçeklerin finansmanı ise Ankara Ticaret Odası tarafından karşılanacak.
Proje çerçevesinde, İzmir'den Ankara'ya "Cumhuriyet Çiçek Koşusu" gerçekleştirilecek. 27 Ekim Çarşamba günü İzmir Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı'ndan başlayacak olan çiçek koşusu, 29 Ekim Cuma günü Anıtkabir'de sona erecek. Koşu sırasında Dumlupınar Şehitliği, Kocatepe Şehitliği ve Yü zbaşı Agah Efendi Şehitliği'nden alınacak olan toprak, Anıtkabir'e bırakılacak. Proje için, Türkiye genelinde 500 çiçekçi görev alacak.
Proje kapsamında ayrıca, İzmir'den Ankara'ya kadar güzergah üzerindeki tüm il ve ilçelerde Atatürk anıtlarına çelenkler konulacak. Kurtuluş Savaşı 'nın gerçekleştiği önemli noktalar ve şehitlikler ziyaret edilerek toplam 100 bin adet karanfil bırakılacak.

Manşetler

Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti