ANKARA- Yunanistan'ın Selanik kentindeki Atatürk Evi Müzesi'nin restorasyonu için Kültür ve Turizm ile Dışişleri bakanlıklarının ortak bir proje hazırladıkları bildirildi.
Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 70. yıl dönümü olan 10 Kasım 2008 tarihinde başlatılması öngörülen restorasyon çalışmaları için, dün beraberinde akademisyenlerden oluşan bir heyetle Atatürk Evi Müzesi'nde incelemede bulunmak üzere Selanik'e günübirlik özel bir ziyaret yaptığını duyurdu.
Müze, Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e nakledilmesiyle eş zamanlı olarak 10 Kasım 1953 tarihinde ziyaretçilere açılmıştı. Yeni restorasyon projesinin, Atatürk Evi Müzesi'nin, ziyarete açıldığı 1953 yılından bu yana, çağdaş bir müze olarak faaliyet göstermesi için gerçekleştirilecek en kapsamlı proje niteliği taşıdığı açıklandı.
Manşetler
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor