Aşılamada oran yükseldi, otellerin doluluk oranı yüzde 70'e çıktı

Dünya da sağlıklı ve güven içinde tatil yapmada farkındalık oluşturduğunu vurgulayan TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, bununda ekim ayında otellerin doluluk oranını yüzde 70 lere çektiğini kaydetti.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır,  Türkiye'nin 2021 yılında yeni tip Corona Virüsü(Covid19) Korunma tedbirleri kapsamında ve sağlıklı ve güven içinde tatil yapmada aşılanma sayılarındaki artışın  turizm sektöründe pozitif etki oluşturduğunu söyledi. Türkiye'nin Güvenli Turizm Sertifikası ile turizmde  de rakiplerinden ayrışarak dünya da sağlıklı ve güven içinde tatil  yapmada farkındalık  oluşturduğunu vurgulayan TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, bununda ekim ayında otellerin doluluk oranını yüzde 70 lere çektiğini  kaydetti. 

Ekim güzel geçiyor, Antalya'da doluluklar yüzde 70'lerde

Turizmci Sururi Çorabatır, şu bilgileri verdi: "Geç başlamamıza rağmen iyi bir sezon geçiriyoruz. Özellikle ekim ayı güzel geçiyor. Antalya'da doluluklar yüzde 70'lerde. Kasımda da golf, spor, kongre, sağlık  ve toplantı turizmi ile  hareketlenecek" 

 İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarmasının özellikle 2022 yılı için çok önemli olduğunu vurgulayan Çorabatır, "Kararla İngiliz turist hareketi başladı. Özellikle golf turizmi için çok güzel bir etkisi var. Ancak asıl etkiyi 2022'de göreceğiz. Gerek otellerimize gelen talepler gerek Türk Hava Yolları ve diğer havayolu şirketleri gerekse tur operatörlerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda rezervasyon taleplerinin oluştuğunu görüyoruz. Antalya bölgesinde müdavimi oldukları otellere Alman turistlerin ilgisi iyi durumda" diye konuştu.

Manşetler

Ruslar geri dönüyor... Türkiye de listede Savaşla birlikte ülkelerinden ayrılan Ruslar geri dönmeye başladı. En çok gelinen ve g
Bursa'daki Bulgaristan göçmenlerine AB’de oy çağrısı
Bakan Mehmet Ersoy: Üç bin otel kapanabilir
THY'den dev işbirliği
Hilton bu yaz Akdeniz'de 10 muhteşem tatil köyü açıyor  
Havayolu şirketlerinden maliyetleri azaltma planı
Bakan Ersoy: Turizmde 2024 hedefi, 60 milyar dolar gelir
Skål İstanbul, 23 Nisan ve Dünya Skal Günü’nü kutladı
Bakan Ersoy: Mahkeme Booking.com'a yasağı kaldırdı
Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Formula 1 başlıyor