MUĞLA- Muğla"nın el değmemiş koylarından birisi olan Ortaca"daki Aşı Koyu'nun turizme açılacağı bildirildi. Mesire yeri olarak kullanılan koy 29 yıllığına Antalya merkezli bir firmaya yıllık 120 bin TL"ye kiralandığı öğrenildi. Koyda turizm tesisinin kurulup kurulmaması ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kararına bağlı.
Muğla"nın Ortaca ilçesinde bulunan 10 hektarlık Aşı Koyu 29 yıllığına kiraya verildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Milli Emlak Şefliği tarafından geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkartılan Koya sadece merkezi Antalya"da bulunan Fenercioğlu Otomotiv Ltd.Şti girdi. Firma Aşı koyunu yıllık 120 bin TL"den 29 yıllığına kiraladı. Firma yıllık 120 Bin TL"yi üç eşit taksitte ödeyecek. Öte yandan firma yıllık ÜFE endeksine göre yılık kira bedelini arttıracak.
Orman Bölge Müdürlüğü Milli Emlak Şefliği'nce yıllık 120 Bin TL"den kiraya verilen Aşı Koyu birinci derecede mesire yeri, aynı zamanda ikinci derecede SİT alanı.
Ortaca halkının denize girdiği teknelerin tur düzenlediği bir koy konumunda. Orman Bölge Müdürlüğü Milli Emlak Şefliği"nin kiraya çıkarttığı Aşı Koyu ihalesine Mergenli Köy Muhtarlığı da girmek istedi. Ancak yıllık 120 Bin TL kira bedeli muhtarlık için fazla geldi.
Muğla yöresinin en bakir koylarından birisi olan Aşı Koyu aynı zamanda birinci derecede mesire yeri, öte yandan ikinci derecede SİT kapsamı içerisinde yer alıyor.
10 hektarlık alan içerisinde sadece bungalov tipi yapılaşmaya izin veriliyor.
Yörede turizm tesisi kurmak ise Bakanlığın iznine tabi, Bakanlık izin verirse bölgeye turizm tesisi yapılabiliyor.
Aşı Koyu'nun 29 yıllığına kiraya verilmesi ise yöre halkını endişelendiriyor.
Koyun kiraya verilmesiyle birlikte, yöre halkının koya alınmayacağı ileri sürülüyor.
Mergenli köyünün sakinleri Yıllardır Ortaca ve yöresinde yaşayan insanlar denize girmek için bu koya gelirken koya tekne turları da düzenleniyor. Şimdi burası 29 yıllığına kiraya verildi, halkın koydan başka denize girecek yeri yok. Eğer burada yapılaşmaya da izin verilirse güzelim koy kendiliğinden yok olacak, dedi.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı