Artvinli 175 öğrenci Van'da

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ‘Gönül Köprüsü’ Projesi kapsamında Artvin’den gelen 175 öğrenci ile Edremit İlçesi’ndeki Su Sporları Merkezi’nde buluştu.

SELAHATTİN AKDAŞ- TÜRKİYE TURİZM

VAN- Van Valisi Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı"nın başlattığı "Gönül Köprüsü" Projesi kapsamında Artvin"den gelen 175 öğrenci ile Edremit İlçesi"ndeki Su Sporları Merkezi"nde buluştu.



Van"da 5 gün kalacak olan Artvinli öğrenciler Vali Karaloğlu ile Edremit İlçesi"nde devam eden "Van Denizi Su Sporları Şenlikleri"nde buluştu. Öğrencilerin takdim ettiği bir buket çiçeği ve Artvin"den getirilen kentin tanıtım materyallerini alan Karaloğlu, kısa bir konuşma yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı"nın uyguladığı "Gönül Köprüsü" projesinin Türkiye de bölgelerarasındaki ön yargıların kaldırılması bakımından önemli olduğuna vurgu yapan Karaloğlu “Bu proje güneyiyle, kuzeyiyle, doğusuyla, batısı arasında çocuklarımız birbirlerine misafir olarak hem illerimizin farklı kültürlerini tanıma fırsatı buluyorlar. Hem de bölgeler arasında Türkiye"nin en büyük problemlerinden birisi olan bölgeler arasındaki ön yargıların kaldırılması noktasında da çok önemli bir proje.



Ben bu proje çerçevesinde ilimize gelen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Van"ın güzelliklerini buradan görün, gezin ama kendinize saklamayın. Memleketinize gittiğinizde biriniz 1.000 kişiye anlatın ki, sizdeki olumlu değişiklikler sizinle temas kuranlarda da oluşsun. Sizi biz artık Van"ın gönüllü tanıtma elçisi olarak görüyoruz. Van"da olduğunuz sürece inşallah gönlünüzce eğlenirsiniz. Güzel hatıralarla şehrimizden ayrılırsınız diye temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Vali Karaloğlu, öğrencilerle yaptığı kısa diyalogların ardından devam eden "Van Denizi Su Sporları Şenliği" kapsamındaki yarışmaları izledi.








Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu