Arkas’tan 38.5 milyon euroluk lokomotif yatırımı

Arkas Rail ile 'Arkas Anadolu Projesi' kapsamında Anadolu'yu demiryolunun avantajını da kullanarak uygun maliyetlerle limanlara ve dünyaya bağlamak hedefleri kapsamında yatırımlarına devam ediyor.

İZMİR- Arkas Lojistik çatısı altında kurduğu Arkas Rail ile 'Arkas Anadolu Projesi' kapsamında Anadolu'yu demiryolunun avantajını da kullanarak uygun maliyetlerle limanlara ve dünyaya bağlamak hedefleri kapsamında yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Arkas Rail, 38,5 milyon euro yatırımla Stadler Rail Valencia S.A.U. firmasından 5 adet Euro Dual model, dizel ve elektrik ile çalışan lokomotif siparişi verdi.

100'e yakın vagon alımı için de planlama yapan şirket, böylece müşterilerine daha düşük maliyet avantajlı, daha hızlı ve daha güvenli bir taşıma hizmeti sunmayı hedefliyor. Arkas Lojistik CEO'su Onur Göçmez, "Üç tanesini 2025 yılında teslim almak üzere beş lokomotif yatırımıyla tüm sektöre hizmet vermeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra 700 adet öz mal vagonumuza ek olarak 100 adet daha vagon alımı için çalışmalar yapıyoruz. Böylece Arkas Rail sanayi şehirlerinden en büyük limanlara konteynerleri tarifeli seferler ile taşıyacak" dedi.

Manşetler

50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!