VARŞOVA - Polonya’nın en büyük otel zincirinden doğum oranını artırmak için ilginç bir girişim. Arche Hotels, konaklama sırasında hamile kalan çiftlerin vaftiz töreni masraflarını karşılayacak
Polonya’nın en büyük özel otel grubu Arche, ülkenin düşen doğum oranına dikkat çekmek ve çiftleri çocuk sahibi olmaya teşvik etmek amacıyla sıra dışı bir kampanya başlattı.
“Konaklamada hamile kal, vaftiz töreni bizden”
İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, 23 oteli bulunan zincir, konaklama sırasında hamile kaldığını kanıtlayan çiftlerin 10 kişilik vaftiz kutlamasının masraflarını karşılayacağını açıkladı. Çiftlerin bu destekten yararlanabilmesi için, çocuğun doğumundan yaklaşık dokuz ay öncesine ait otel faturalarını ibraz etmeleri gerekiyor.
Grubun sahibi Władysław Grochowski, bu uygulamayı “mizahi bir pazarlama hamlesi” olarak nitelese de, kampanyanın arkasında Polonya’daki ciddi demografik endişelerin yattığını vurguladı. Ülke nüfusunun 2025’te üst üste yedinci yıl azalma göstermesi bekleniyor. Polonya, 2023 yılında kadın başına 1,2 çocuk ile Avrupa Birliği’nin en düşük doğurganlık oranlarından birine sahip.
Grochowski, bu sorunun yalnızca ekonomi veya güvenlikle değil, acil ve çok yönlü çözümlerle ele alınması gerektiğini belirtti: “Bazen mizahla, bazen de ciddi yöntemlerle yaklaşmak gerekiyor.” Şirket, otel misafirlerine yönelik bu kampanyanın yanı sıra, çocuk sahibi olan çalışanlarına da 10.000 zloty (yaklaşık 2.170 avro) prim veriyor. Böylece Arche Hotels, Polonya’nın doğum oranlarını artırma yönündeki çabalara hem toplumsal hem kurumsal düzeyde katkı sağlamayı hedefliyor.