İSTANBUL- İç hatlarda 29 noktaya uçuş yapan Anadolujet"in geçen ay başlattığı yurtdışı uçuş ağını da genişletiyor. Şu anda Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Viyana, Brüksel, Amsterdam ve Tahran"a yaptığı yurtdışı uçuşlarına Ankara'dan Stokholm, Kopenhag, Köln ve Sabiha Gökçen Havalimanından Stockholm, Kopenhag, Nahçivan"ı ekleyecek.
Türk Hava Yolları'na (THY)"nin yan kuruluşu olan Anadolujet şu anda 11 olan yurtdışı sefer sayısını 15"e çıkaracak.
Anadolujet'in dış hat uçuşları ile ilgili bilgi vermek üzere Ankara'da Crown Plaza Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 2 yıl önce sektöre giren Anadolujet'in aradan geçen sürede büyük başarı kazandığını söyledi.
Dış hatlarda 12 noktaya uçuş
Anadolujet'e yönelik talepleri gördüklerinde dış hat uçuşlarına da başlama kararı aldıklarını anlatan Topçu, Haziran ayından itibaren 12 noktaya dış hat uçuşu gerçekleştireceklerini ve bu sayının giderek artmasını hedeflediklerini söyledi.
Şu anda Ankara'dan 11 yurtdışı şehrine direkt uçuş yapıldığını belirten Topçu, bunun yakın zamanda 15'e çıkacağını söyledi.
Ankara "Hub" olacak
Topçu, Ankara'dan son geliş noktası yurt içi olan yolculara yönelik ekonomik bir hizmet vermek amacıyla Ankara Esenboğa Havalimanı'nı "hub yapma" kararı aldıklarını da bildirdi.
Topçu, "Gece uçuşlarında ekonomik fiyatlarla Ankara'yı Avrupa'nın 12 şehrine, gelecekte de daha çok şehrine bağlamayı hedefliyoruz. Ankara'yı ekonomik uçuşların ilk aktarım merkezi haline getirme hedefimiz vardır. THY her kesime hitap edecek ürünü piyasada bulunduruyor ve bunun da en büyük aktarım merkezi olarak Anadolujet'le Ankara'yı seçmiş bulunmaktayız" dedi.
Uçak sayısı 22"ye çıkacak
THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı ve Anadolujet icrasından sorumlu Sami Alan, Anadolujet'in kuruluşundan bu yana 2 yıl geçtiğini ve bugün gelinen noktada ağırlığı iç hatlar olmak üzere 41 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini anlatarak, uçak sayısının da 5'den 17' ye ulaştığını, bu sayının yıl sonunda 22"ye ulaş
ulaşacağını söyledi.
Alan, Anadolujet'in Mart ayında Şam ile başlayan yurtdışı uçuşlarının Mayıs ayında Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Viyana, Brüksel, Amsterdam ve Tahran uçuşlarıyla sürdüğünü, Haziran ayında ise Ankara'dan Stokholm, Kopenhag, Köln ve Sabiha Gökçen Havalimanından Stockholm, Kopenhag, Nahçivan uçuşlarının başlamasıyla 12 noktaya ulaşacağını anlattı.
5 milyon yolcu hedefleniyor
THY Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya yaptığı konuşmada sektörde henüz 2 yaşını tamamlamış olan Anadolujet'in 3'üncü yaşında 5 milyonunun üzerinde yolcu taşımayı amaçladığını belirterek, "Ankara hatlarının yıllık taşıma kapasitesinin 1 milyondan 5 milyona çıkması Anadolujet iş modelinin vatandaşlar tarafından ne derece desteklendiğini gösteren önemli bir kanıttır" dedi.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri