Apple ve Samsung, sonunda anlaştı

Apple ve Samsung, telefonlarının tasarımları hakkında yedi yıl süren davanın ardından uzlaşmaya vardı.

SAN FRANCISCO- Apple ve Samsung, telefonlarının tasarımları hakkında yedi yıl süren davanın ardından uzlaşmaya vardı. Anlaşmanın şartları ise açıklanmadı. Apple ve Samsung, telefonlarının tasarımları hakkında yedi yıl süren davanın ardından uzlaşmaya vardı. Anlaşmanın şartları ise açıklanmadı. Anlaşma, ABD'deki mahkemede jürinin Samsung'un Apple'a 539 milyon dolar ödemesi yönündeki karardan bir hafta sonra sağlandı.

NEDEN DAVALIK OLMUŞLARDI?

Jüri, Samsung'un iPhone'un özelliklerini kopyaladığına karar vermişti. İki şirket arasındaki dava 2011'de başlamış, Apple Güney Koreli rakibine 2 milyar dolarlık dava açmıştı.

Bu dava, dünyanın dört bir yanında iki şirketin birbirilerine açtıkları davaların ilki olarak tarihe geçmişti.

2012'de ABD'deki bir mahkemede jüri Samsung'un iPhone'un uygulama ikonlarını yan yana göstermesini kopyaladığı görüşüne varmış Apple'a 1,05 milyar dolar ceza ödemesine karar vermişti.

Samsung bu kararı kısmen temyize taşımış ve Yüksek Mahkeme'ye kadar giden davanın sonucunda Samsung haklı bulunmuştu. Yüksek Mahkeme'nin cezayı belirlemek üzere dosyayı yerel mahkemeye geri göndermesinin ardından Mayıs'ta Samsung 539 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.

Manşetler

Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi