İSTANBUL- Türkiye, dünyann en büyük gıda fuarı Anuga 2009' yılı partner ülkesi seçildi 2008 nisan ayında gerçeklestirilen dev sanayi fuarı Hannover Messe"den sonra, Türkiye bu kez yine Istanbul Ticaret Odası"nın (ITO) girişimleriyle, dünyanın en büyük gıda ve içecek fuariı Anuga"ya da 2009 yılında Partner Ülke olmayı başardı.
ITO"dan yapılan açıklamaya göre Türkiye ile Ortak Ülke Protokolü imzalandı. Almanya"nın Köln kentinde her iki yılda bir düzenlenen Anuga Dünya Gıda Fuarı, Köln"de başlayacak.
Anuga Fuarı'nın Türkiye ulusal katılımını İstanbul Ticaret Odası organize ediyor. İlk kez gerçekleştirilen uygulamayla; Haziran ayında yapılan belirlemede 2007 Anuga fuarının ortak ülkesi olarak Tayland seçilmişti. 2009 yılındaki organizasyonda ise Türkiye ortak ülke olarak yer alacak. ITO açıklamasında, Türkiye"nin, Anuga 2009"da gıda ve içecek şırketlerinin en son inovasyon ürünlerini, gıda sanayiindeki büyüme potansiyelini ve dünyaca ünlü otantik lezzetlerini dünyaya ortak ülke ayrıcalığıyla sergileme imkanı bulacağı vurgulandı.
Türkler hayatmızın parçası
Heyette yer alan Türk-Alman Ticaret Odası Bakan Rainhardt Freiherr von Leoprechting de 2009 yılında Türkiye"nin Anuga Fuarı Ortak Ülkesi olmasını istediklerini belirterek, Türk yatırımcılar Almanya"da ekonomik hayatmızın bir parçası haline geldi dedi. ITO fuarda çeşitli ortamlarda Türk kültürü, turizmi ve ekonomik gelişimiyle ilgili tanıtım faaliyetleri yürütecek.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu