ANTALYA- Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Myra Antik Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nce (TÜRSAB) kazı çalışmaları için vinç alındığını söyledi.
Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Demre'deki Myra Antik Kent'inde kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre'ye geldiğinde kendilerinden bir vinç talebinde bulunduklarını anlatan Çevik, Bakan Günay'ın da TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a arayarak, vinç istediğini ve bu doğrultuda da TÜRSAB tarafından kendilerine 70 tonluk bir vinç gönderildiğini bildirdi.
Vincin kazı ekibini memnun ettiğini dile getiren Çevik, "Myra Antik Kent'teki tiyatronun kazı ve restorasyon çalışmalarında tonlarca ağırlığında taşları kaldırmak gerekiyor. Böyle büyük ve güçlü bir vince ihtiyacımız vardı. Vincin gelmesi, çalışmaları hızlandırdı. Toprak altından gün yüzüne çıkarılan ve restore edilen her tarihi yapı, turizmin hizmetine sunuluyor. Bu açıdan vincin alınması bizi sevindirdi" dedi.
Manşetler
İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti