ANTALYA- Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Myra Antik Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nce (TÜRSAB) kazı çalışmaları için vinç alındığını söyledi.
Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Demre'deki Myra Antik Kent'inde kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre'ye geldiğinde kendilerinden bir vinç talebinde bulunduklarını anlatan Çevik, Bakan Günay'ın da TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a arayarak, vinç istediğini ve bu doğrultuda da TÜRSAB tarafından kendilerine 70 tonluk bir vinç gönderildiğini bildirdi.
Vincin kazı ekibini memnun ettiğini dile getiren Çevik, "Myra Antik Kent'teki tiyatronun kazı ve restorasyon çalışmalarında tonlarca ağırlığında taşları kaldırmak gerekiyor. Böyle büyük ve güçlü bir vince ihtiyacımız vardı. Vincin gelmesi, çalışmaları hızlandırdı. Toprak altından gün yüzüne çıkarılan ve restore edilen her tarihi yapı, turizmin hizmetine sunuluyor. Bu açıdan vincin alınması bizi sevindirdi" dedi.
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?