Antigua’da terkedilen Rus yatını açık artırmayla satılıyor

Antigua ve Barbuda, Rus bağlantılı olduğuna inanılan 81 milyon dolarlık mega yat"ALFA NERO"yu açık artırmayla satmayı planlıyor

ANTIGUA/BARBUDA- Antigua ve Barbuda hükümeti Rus bağlantılı olduğuna inanılan 81 milyon dolarlık mega yat"ALFA NERO"yu açık artırmayla satmayı planlıyor. Gemi Şubat 2022'den bu yana Falmouth Limanı'nda terk edildi ve sahibi hiçbir zaman açıklanmadı.

267 metrelik ALFA NERO, gübre üreten PhosAgro şirketinin sahibi Rus milyarder Andrey Guryev ile ilişkilendirildi. Ancak Guryev yatın sahibi olduğunu reddetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın bir sırdaşı olduğuna inanılan Guryev, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle bağlantılı olarak 2022 yılı başlarında ABD hükümeti tarafından yaptırıma tabi tutulmuştu. ALFA NERO yaptırımlardan kısa bir süre sonra AIS'i kapattı ve daha sonra Falmouth Limanında ortaya çıktı. Gemi daha sonra FBI ve yerel yetkililer tarafından sahipliğine dair kanıt bulmak amacıyla baskına uğradı.

Megayatlar sürekli ve titiz bir bakım gerektiriyor ve Antigua'daki yerel hükümet yerel işletmeleri gemiyle işlem yapmamaları konusunda defalarca uyardı. Sonuç olarak, yetenekli ve saygın tüccarların gemiden kaçınacağını ve geminin bakımının iyi yapılmadığını varsaymak mantıklıdır. Eğer geminin sahibi çıkmazsa, hükümet geminin değerinin düşmesi nedeniyle açık arttırmayla satma yoluna gitmeyi planlıyor.

Antigua ve Barbuda Başbakanlık Ofisi yerel gazetelerde ALFA NERO'nun satışı için 10 gün önceden haber veren bir ilan yayınladı. Sahibinin gelmemesi halinde gemi en yüksek teklifi verene satılacaktır.

Manşetler

Tatil Budur, 2026'ya “Tatil Budur Hissi” markasıyla giriyor
Dünyanın en iyi 50 ekmeği
Boeing 737 tacını kaybediyor
Air Canada, uçakta ücretsiz alkol servisi yapıyor
Avrupa, Demiryolu Turizm Ödülleri verildi
Dünya Turizm Film Ödülleri 2025, Guimarães'te verildi
Yarış deneyimini “550 Mil” ile ekrana taşınıyor
En çok harcama yapan Alman turistler bekleniyor
25. Piyano Festivali'nde gençler yarıştı
Çamyuvöa'da karavanda yaşayan Rus kurtarıldı