Antalya'ya her gün hava yolu ile 70 bin turist geliyor

Rus ve Avrupalı turistlerin tatil tercihleri arasında ilk sırada yer alan Antalya’ya, günlük ortalama 70 bin yabancı turist hava yoluyla geliyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre 1 Ocak - 26 Haziran arası şehri hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 4 milyonu aştı. Rus ve Avrupalı turistlerin tatil tercihleri arasında ilk sırada yer alan Antalya’ya, günlük ortalama 70 bin yabancı turist hava yoluyla geliyor.

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da turizm verileri yüzleri güldürmeye devam ediyor. Pandemi sürecinin ardından turizmde görkemli günlerine geri dönen Antalya, turistlerin tatil tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor. Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri, gastronomisi ve kültürel zenginliği Antalya’yı dünyanın en çok tercih edilen turizm merkezlerinden birisi yapıyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre 1 Ocak – 26 Haziran arasında hava yoluyla şehre gelen yabancı turist sayısı 4 Milyon 11 bin 508’e ulaştı.
2022’nin Haziran Ayı Geçen Senenin 6 Ayını Geçti 
428 beş yıldız otel, 680 bin yatak kapasitesi ve kaliteli hizmet anlayışıyla turizm sektöründe Dünyaca önemli bir marka olan Antalya’da haziran ayıyla birlikte yaz sezonu açıldı. Yazın gelmesini fırsat bilen yabancı turistler soluğu Antalya’da alıyor.
Koronavirüs salgının etkisiyle 2021 yılını 9 milyon turistle kapatan Antalya’da 2022 yılının turizm verileri bir önceki yılın verilerine göre çok büyük artış gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uyguladığı güvenli tatil sertifikasyonu, turizm sektörünün sunduğu güvenli ve kaliteli hizmet ve ziyaretçilerin olumlu geri dönüşleri bu artıştaki en büyük etken oldu. 2022 yılının 1 Ocak - 26 Haziran döneminde kente hava yoluyla gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %193 artış kaydederek 4 Milyon 11 bin 508’e yükseldi. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde toplamda 1 Milyon 368 bin 630 yabancı misafir gelirken bu yıl sadece 1-26 Haziran arasındaki yolcu sayısı 1 Milyon 596 201’e ulaşarak geçen yılın toplamının da üstüne çıktı.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı