Antalya'ya gelen turist sayısı 7 milyonu geçti

2023 sezonuna iyi bir giriş yapan Antalya'ya hava yoluyla 1 Ocak-18 Temmuz tarihleri arasında ziyaret eden turist sayısı 7 milyonu geçti.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/ Antalya -
Pandemi öncesi 16 milyon yabancı turist ağırlayan ve 2023 sezonuna iyi bir giriş yapan Antalya'ya hava yoluyla 1 Ocak-18 Temmuz tarihleri arasında ziyaret eden turist sayısı 7 milyonu geçti. Antalya yabancı ziyaretçi sayısında  dün bir kez daha günlük gelen yolcu sayısında yeni bir rekora imza attı. Antalya Havalimanı'ndan 98 bin 148, Gazipaşa Havalimanı'ndan bin 1 olmak üzere sadece dış hatlardan gelen yolcu sayısı 99 bin 149 oldu. Müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyuran Antalya Valisi Ersin Yazıcı duyurdu.Vali Yazıcı, “Bu yıl, Antalya’mız için rekorlar yılı oluyor” dedi.  "

2022 yılı turizm sezonunda Antalya'ya turist sayısı 13 milyon 450 bin olmuştu. Bunun 3 milyonu Rus, 2 milyon 850 bini Almanlar ve 1 milyon 250 bin İngiliz turistler oluşturmuştu. Pandemide Antalya'da Alman turist kaybı yüzde 87 olmuştu.  İskandinav turist kaybı ise yüzde 100 olmuştu.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı