Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya - Antalya'ya 2019 yılında 200 bin Belçikalı turist gelirken pandemi dönemi 2020 yılında en düşük seviyeyi görerek 12 bin 533'e düştü, 2021 yılında ise 78 bine çıktı. bu sene 2022 yılında ise 190 bin ile 2019 yılını yakalamaya ramak kaldı.
Avrupa Birliği(AB)'nin kalbi Belçika Brüksel'den Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 70'i deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür tarih ve arkeolojik varlık turizmini kapsıyor. Belçikalı turistlerin Antalya'da ortalama tatil süreleri 9 günü buluyor. Tatil süresince ortalama kişi başı harcamaları 980 Euro.
Antalya'da kültür turlarında birinci sırada Kaleiçi, ikinci sırada Patara Antik Kent ve Patara Meclisi, Belçikalı turistler ve üniversite öğrencilerin gözde bölgesi oldu.
Belçika Katolik Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinden 30 kişilik arkeolog grubununon 27 yıldır kazı yaptığı Burdur'un Ağlasun ilçesi Yeşilbaş Mahallesinde bulunan Sagalassos Antik Kenti'ni ziyaret ediyorlar. Roma dönemininde kalma Antoninler Çeşmesinde elini yüzünü yıkamadan yıkamadan ülkelerine dönmüyorlar.
Antalya'da büyük çoğunluğu Alanya olmak üzere merkez ilçe Muratpaşa dahil 3 bin yerleşik Belçikalı yaşıyor. Halen dünyanın en demokratik Meclisi kabul edilen antik dönemde Tlos, Xanthos, Olimpos, Myra, Patara, Letoon, Arikanda, Termessos gibi 24 Likya Birliği devletlerinin oluşturduğu 1400 sandalyeli Patara Meclisi zi yaret ediliyor.
Manşetler
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek