Antalyalılar ve turistler Konyaaltında dört mevsimi bir arada yaşıyor

Konyaaltı Plajı yerli ve yabancı turistlerin en fazla denize girdiği kumsal. Konyaaltı plajında denize gire bir turist bir saat 15 dakika sonra Saklıkent Kayak Merkezinde kayak yapabiliyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Konyaaltı/Antalya -
Antalya turizminde çok önemli kumsal ve sahile sahip olan Konyaaltı  turizm kentine tatile gelen yerleşik ve yabancı turistlerin denize girdiği Konyaaltı Plajı ismi aynı zamanda merkez ,ilçelerden biri olan  Konyaaltı ilçesini ismi. Konyaaltı  Plajı yerli ve yabancı turistlerin en fazla denize girdiği  kumsal. Konyaaltı plajında denize gire bir turist bir saat 15 dakika sonra  Saklıkent Kayak Merkezinde kayak yapabiliyor. 

Her mevsim farklı yönleriyle ön plana çıkan Konyaaltı ilçesi, kış mevsimini bambaşka yaşıyor. İlçe sınırlarındaki Saklıkent gibi yüksek kesimler, bugünlerde beyaz örtüye büründü. Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı yüksek kesimlerde vatandaşlar karın keyfini çıkarıyor. Öte yandan yaylalarda karın olduğu bugünlerde Konyaaltı Sahili’nde ise vatandaşlar ılık havanın tadını çıkarıyor. Bazı vatandaşlar sahilde yürüyüş yaparken, yabancı turistlerden bazıları denize girmeyi tercih etti.

SAKLIKENT’TE YOLLAR AÇIK

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı’nın her dönem ayrı bir güzelliği yaşadığını kaydetti. İlçe sakinlerinin ve ziyaretçilerin Konyaaltı’nda her dönem konforlu yaşamasını belediye olarak önemsediklerini belirten Başkan Esen, “Konyaaltı’mız her yönüyle Türkiye’nin en gözde ilçelerinden biri. Özellikle bu dönem vatandaşlarımızın ve ziyaretçilerimizin yüksek kesimlerde karın keyfini çıkarmasını istediğimiz için yollarımızı sürekli açık tutuyoruz. Ekiplerimiz yolların güvenliği için nöbet sistemine geçerek 24 hazır bekliyor. Geçen hafta 1 metrenin üstünde kar yağmasına rağmen yollarımız hiç kapanmadı” dedi.

Manşetler

Fransa’da bir heykelin içinde uyumak harika bir fikir
50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi