ANTALYA- Manavgat Side Turistik İşletmecileri Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Antalya bölgesinde açık olan konaklama tesislerinde Yılbaşı öncesi turizm hareketliliğinin başladığını söyledi.
Cengiz Haydar Barut, yaptığı açıklamada, bölgenin iklim yapısı ve Güneşli gün sayısının fazla olmasının Avrupalı turistler için bir avantaj olduğunu belirtti. Geçen yıla göre açık olan tesislerin sayısında yüzde 50 artışın olduğunu kaydeden Bart, bölgeye genelde başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülke vatandaşlarının geldiğini bildirdi.
Yılbaşı tatiline bağlı olarak bölge destinasyonunda 2 haftalık bir hareketlenme beklediklerini ifade eden Barut, "Bölgemizde açık olan tesislerde Yılbaşı öncesi hareketlilik oluşmaya başladı. Geçen yıla göre yüzde 50'lik artış var. Avrupa ve İskandinav ülke vatandaşlarını Yılbaşı tatili için Antalya'ya bekliyoruz. " diye konuştu.
Antalya bölgesinde bir ay önce aktif turizm sezonunun sona ermesiyle açık olan tesis sayısı yüzde 90'dan yüzde 35 seviyesine düşmüştü.
Manşetler
Yunanistan Türk turistleri kış turizmi için çağırıyor
TTM 2026, turizm profesyonellerini buluşturuyor
Türkiye’nin En Gözde Kaplıca Merkezleri
Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası dünyaya yayınlanıyor
Hataylı çocuklara Karadeniz'de unutulmaz kar tatili
Çeşme rezidans çöplüğüne döndü!
Noel Baba Kilisesi'ni 178 bin Hristiyan ziyaret etti
Manavgat 22 milyar 38 milyon lira vergi ile 52 ili geride bıraktı!
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!