Antalya'da Altın Kep Yarışması

Altın Kep Yarışması 15-18 ocak 2009 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da hotel ekipmanları fuar alanında yapılıyor.

ANTALYA- Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin organize ettiği Altın Kep Yarışması 15-18 ocak 2009 tarihleri arasında Antalya Expo Center"da hotel ekipmanları fuar alanında yapılıyor.



Profesyonellere yönelik 10  kategoride düzenlenecek yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan sözleşme gereği Türkiye genelinde 95 turizm otelcilik okullarından 400  öğrenci katılımı sağlandı.
Ayrıca federasyonun resmi üyesi olan 11 dernek ile 6 dernek daha katılım kararı aldı. Türk mutfağının gelişmesi ve meslektaşlarımızın kaynaşması açısından çok yüksek faydaları olacağı kanısındayız.



Tafed Basın Sözcüsü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahir Telli yarışma hakkında şunları söyledi:
"Saygıdeğer meslektaşlar bu yarışma yıllarca hep hotel, motel, tatil köyü aşçılarının katılımı ile olmuş olsa da bizler artık bu geleneğin değişmesine inandığımız için, yarışmaya aşçılığı meslek olarak seçmiş olan kişilerin nerede çalıştığı değil meslekten bir kişi olduğuna bakmalıyız . İster bir restoran ister bir cafede veya beş yıldızlı bir otelde olabilir herkes bizim için meslektaştır. Gereken saygı ve değer verilmelidir. Bunun içindir ki bu yarışmada Türkiyemizin her köşesinden ister dernek üyesi olsun ister hiçbir derneğe üye olmasın bu yarışmaya iştirak etmesini bekliyoruz."

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu