Antalya'da 50 otele kapatma kararı...

Türkiye'nin en çok küçük ve orta ölçekli konaklama tesisinin bulunduğu bölgelerden biri olan Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 50 otel için mühürleme kararı verildi.

ANTALYA - Türkiye'nin en çok küçük ve orta ölçekli konaklama tesisinin bulunduğu bölgelerden biri olan Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 50 otel için mühürleme kararı verildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kapatma kararlarının işletmelere tebliğ edildiğini bildirdi. Muratpaşa Belediyesi'nce otellere 29 Ocak Çarşamba itibariyla tebligatlar yapıldı. İlçede bu durumdaki oteller mühürlendi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, şu açıklamayı yaptı:“Turizm tesislerimizin güvenliği hem insanlarımızın can güvenliği açısından hem de ülkemizin iktisadi güvenliği açısından çok önemli.Bütün kurum ve kuruluşlarla beraber her binamızda yangın denetimlerini nasıl yoğunlaştırabiliriz, neler yapabiliriz bir koordinasyon içinde çalışıyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucu bize bildirilen 50 turistik işletme ile ilgili kapatma kararımızı işletmelere tebliğ ettik.Belediye meclisinden bazı temel kararları kısa bir hazırlıktan sonra en geç Mart ayı meclisinde geçireceğiz ve uygulayacağız.Bir seferberlik halinde olan olaylardan, kaybettiğimiz canlılardan, yaşananlardan ders çıkararak bütün kurumlarla beraber çalışıyoruz, çalışacağız.Bolu'da yaşanan facianın tekrarlanmamasını bütün kalbimle diliyorum, niyaz ediyorum.”

Manşetler

Türkiye’nin En Gözde Kaplıca Merkezleri
Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası dünyaya yayınlanıyor
Hataylı çocuklara Karadeniz'de unutulmaz kar tatili
Çeşme rezidans çöplüğüne döndü!
Noel Baba Kilisesi'ni 178 bin Hristiyan ziyaret etti
Manavgat 22 milyar 38 milyon lira vergi ile 52 ili geride bıraktı!
İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti