Antalya yağlı pehlivan güreşlerinin yaşatıldığı şehir

Belediye Başkan Vekili  Av. Büşra Özdemir, Antalya'nın nitelikli tarım ve turizm şehri olma yanı sıra ata sporu  yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığı ve yaşatıldığı şehir olduğunu söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Kepez/Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Av. Büşra Özdemir, Antalya'nın nitelikli tarım ve turizm şehri olma yanı sıra ata sporu  yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığı ve yaşatıldığı şehir olduğunu söyledi. Belediye Başkan Vekili Av. Büşra Özdemir, Antalya'nın Kepez ilçesinde yapılan  10. Kepez Yağlı Pehlivan Güreşlerine katıldı. Kırkpınar'da Antalya'ya ilk altın kemeri 1988 yılında başpehlivan  Recep Gürbüz'ün getirdiğini belirten Başkan Vekili Av. Büşra Özdemir, ata sporu yağlı pehlivan güreşinde Türk'ün ilk er meydanının tarihi Elmalı Güreşleri olduğu, tarihinin tarihi Kaleiçi Edirne  Kırkpınar güreşlerinden daha eski olduğunun altını çizdi. 

 Antalya'ya ilk altın kemeri  38 yıl önce getiren merhum Recep Gürbüz'den sonra ikinci büyük değerleri Cengiz Elbeye olduğunu ve onu da kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Başkan Vekili Av. Özdemir,'' Antalya nitelikli tarım ve turizm kenti olma yanı sıra ata sporumuz yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığı, yaşatıldığı şehir dir. Son 15-20 yıl içinde Kırkpınar'da en fazla başpehlivan çıkaran ve altın kemeri Antalya'ya altın kemeri getiren şehir Antalya. Bu bizim için en büyük gurur kaynağımız. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak  Antalya'da ata sporumuz yağlı pehlivan güreşlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarma ve dünyaya tanıtmak için destek olmaya devam edeceğiz. Yörük-Türkmen şehri olan Antyalyamızda halımız ata sporumuz yağlı pehlivan güreşlerine ilgisi çok yüksek.''dedi. 

  •  

Manşetler

Berlin'de çöp toplayan turistlere ödül verilecek
Etihad, kedi ve köpekle seyahat getiriyor
Schengen'i al, başka ülkede gez'e ret ihtimali arttı
Titanic'ten sağ kurtulan yolcunun can yeleği 114 yıl sonra satışta
Antalya yağlı pehlivan güreşlerinin yaşatıldığı şehir
San Remo'nun direktörü, İtalya'nın yeni Turizm Bakanı oldu.
Antalya'da Konyaaltı sahili temizlendi
Avrupalı bir kruvaziyer şirketi Dominik'te homeport kuruyor
Manavgat'ın Coğrafi İşaretli Altın Susamı Zirvede tanıtıldı
Antalya'da 23 Nisan coşkusu Satranç Turnuvasıyla başladı