Antalya Rus turistte 2023'de altın yılını yaşayacak!

Rus turizmci Andrey Baranov, pandemi öncesi her yıl 16 milyon yabancı turist ağırlayan Antalya turizminin 2023 yılında da gözde turistlerinin Rusların olacağını söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Rus turist hareketliliğinin Antalya'da 15 Haziranda başlayacağını söyledi.

Antalya Manavgat'ta bazı bot turu firmaları ile görüşmeye gelen Rus turizmci Andrey Baranov, pandemi öncesi her yıl 16 milyon yabancı turist ağırlayan Antalya turizminin 2023 yılında da gözde turistlerinin Rusların olacağını söyledi.
Geçen yıl Antalya'ya gelen turist Sıralamasında 3 milyon 40 bin ile birinci sırada Ruslar, 2 milyon 850 bin ile Almanlar ikinci sıra ve 1 milyonun üzerinde turist gelmesine bağlı İngilizler olmuştu.

2022 yılında Antalya'ya 3 milyon 40 bin Rus turistin geldiğini belirten Andrey Baranov şunları anlattı: '' Rus turistler tatil yapmada Antalya'dan vazgeçemez. Antalya'da belirli destinasyonlar belirli oldu. Kemer, Alanya, Belek, Kundu, Muratpaşa, Lara, Konyaaltı ve Manavgat-Side Rus turistlerin tatil ve yerleşik yaşamda tercih ettiği destinasyonlar oldu.İngilizler Antalya'da tatil tercihini yüzde 90 oranında Kaş merkez, Kalkan, Kaş Patara, Kaş Gökseki ve Kaş Yeşilköy de tatil yapmayı ve yerleşmeyi çok seviyor. Alman ve Avrupalı turistler ise Antalya merkez Antalya Muratpaşa, Manavgat merkez ve Gündoğdu'dan Kızılağaç'a kadar Turizm Bölgelerinde Alman turistler ve Rus turistler birlikte tatil yapıyor. Manavgat'ın köklü bir Alman turist ağırlama geleneği var. Almanya'da yaşayan Ruslarda tatil tercihini Manavgat Side'de yapıyor. 2023 yılında 3, 5 milyon Rus turistin tatile gelmesini tahmin ediyoruz. Bu sene Antalya Rus turist tatil yapmada Altın yılını yaşayacak! turistler tatil yapıyor.”

Manşetler

Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu