ÜNAL BAŞUSTA- TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA -Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin izleyen turkiyeturizm.com Akdeniz temsilcisi Ünal Başusta, dünya sinemasının ünlüleri ile konuştu. Organizasyonu yapanlaırla konuştu. Festivali izleyenlerle konuştu.
Ünal Başusta Altın Portakal'ı üç yıldır izlediği gibi bu yılda festivali baştan sona izledi. Doğru ve eğri yanlarını gördü.
Değişik bir inceleme ve farklı bakışla Altın Portakal'ın ardından yazdı.
Tüm yazısında en önemli bölüm bu yıl Altın Portakal'ın başarılı bir organizasyon olduğuydu.
Yıllarca Amerika'da, Amerikan sinemasının kalbi Los Angeles'te Hollywood stüdyolarının yanında yaşayan Ünal Başusta, festivale farklı bir gözle baktı.
"Dünya sineması, filmlerin değerlendirilmesi bugün Hollywood"un hegomonyası altındadır. Hollywood kendini yalnız ve yalnız Amerikan filmlerine ve onların getireceği kazançlar üzerine odaklamıştır. Amerika dışındaki dünya filmcileri artık Hollywood ve onun Oscar'ını beklemekten bıkmıştır. Dünya artık filmlerin tarafsız bir ortamda, etkinliği ve mükafatları büyük olan ve bunları en tarafsız bir jüri ile dağıtacak bir festival arayışı içindedir. Hollywood"un Oscar'ının papucunun dama atılma zamanı artık gelmiştir. Yerine bütün dünya filmciliğini temsil eden iyi bir rakip bulma zamanı gelmiştir. Bu niye bizim Altın Portakal'ımız olmasın?"
İşte Ünal Başusta'nın yazısındaki bu can alıcı bakış Antalya'daki başarılı festivalden sonra oluştu.
Ünal Başusta'nın yazısı şöyle başluyor:
Altın Portakal Festivali son dört yılda kazandığı ivmeyi devam ettirme başarısını gösterirken bu kadar önemli ve de nazlı bir sektörde kendine dünya çapında bir yer edindi.
Bunu bu işten anlayan ve bilen biri değil...
Sadece dışardan iyi bir şekilde gözlemleyebilen biri olarak ve bu işi çok iyi bilen, dünyada birçok festivale katılan bu işin profesyoneli yabancı misafirlerin görüşlerinden aldım.
Ayrıca her fırsatta gerçekleri bütün içtenlikleriyle dile getiren dünya starlarının ağzından ve az da olsa yabancı basında çıkan yazılardan okuduğum için iddia ediyorum."
YAZININ DEVAMI İÇİN LİNKİ TIKLAYIN
https://www.turkiyeturizm.com///author_article_detail.php?id=197
Manşetler
Eurowings hayatınızı kolaylaştıran "ismi"’ arıyor
Pasaportu alüminyum folyoya sarmak hackerları engelliyor mu?
İstanbul’un kültürel kimliğinde büyük şirketlerin rolü büyüyor
Avrupa’nın “gizli cenneti” keşfedildi: Arnavutluk’a turist akını
Brigitte Bardot’nun eşi, eşyalarının satışına tepki gösterdi
Marakeş’in 116 yıllık kahve efsanesi İstanbul’a geliyor!
2000 yıllık Hıdırlık Kulesi müzik ve sanatı buluştuğu yer oldu
Antalya Konyaaltı Sahili'nden günlük 60 ton atık çıkıyor!
Karavan Park karavan tutkunu turistlerin gözdesi oldu!
Lübnanlı yıldız Najwa Karam’dan müzik şöleni