Antalya 'da zehirli Balon Balığı yakalama yarışması düzenleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda Akdeniz’deki varlığı artan denizlerdeki istilacı türlerden balon balığına yönelik farkındalık oluşturmak için Balon Balığı Yakalama Yarışması düzenliyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediyesi Akdeniz'deki istilacı türler arasında yer alan balon balığına yönelik farkındalık yaratmak için Konyaaltı Plajı Olbia Meydanı’nda Balon Balığı Yakalama Yarışması düzenliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda Akdeniz’deki varlığı artan denizlerdeki istilacı türlerden balon balığına yönelik farkındalık oluşturmak için Balon Balığı Yakalama Yarışması düzenliyor. 26 Aralık Pazar saat 09.00 ile 12.00 saatleri arasında yapılacak yarışmaya katılım için ‘https://www.antalya.bel.tr/OnlineBasvuru/balon-baligi-yakalama-yarismasi’ web adresinden online kayıt yapılması gerekiyor.

HEM TEKNE İLE HEM KIYIDAN

Yarışmacılar hem tekne üzerinden, hem de kıyıda oltayla balon balığı avlamaya çalışacaklar. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve Ekdağ balık restoranında 2 kişilik yemek hediye edilecek.

ZEHİRİ ÖLÜMCÜL

Üzerinde herhangi bir av baskısının olmaması ve kontrolsüz çoğalması nedeniyle, yerel popülasyonlara, balıkçıların av malzemelerine yani hem ekosisteme hem de balıkçılığa büyük zarar veren balon balıkları, Doğu Akdeniz’den Adriyatik kıyılarına kadar geniş yayılış gösteriyor. Bünyelerinde Tetrodotoksin (TTX) adı verilen bir denizel toksin içeren balon balıkları panzehiri olmadığı için ölümcül olabiliyor.

Manşetler

AB'den vize açıklaması: Çözüm Türk yetkililerin elinde
 Ormana'nın En İyi Turizm Köyü seçilmesi tesadüf değil!
Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor