ANKARA - Başkentte Yenimahalle Balıkçı Hali'ne Karadeniz'den getirilen hamsilerin kasalardan düşen ve çürümüş olanları, halin martıları tüketiyor. Sahil bölgelerinde görmeye alışık olduğumuz martıların yoğun bir şekilde Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde görülmesi herkesi şaşırtıyor. Martıları n adeta istilasına uğrayan Yenimahalle toptancı halindeki esnaf, halde balığın bol olduğu zamanlarda martı sayısının arttığını belirtiyor.
Denizi olmayan Ankara'ya martıların neden hücum ettiği ise hale getirilen hamsilerden anlaşılıyor. Halde satışı yapılamayan ve çürüyen hamsiler, esnaf tarafından martıların bulunduğu yere dökülüyor. Hamsilerin dökülmesiyle birlikte martıların balık keyfi başlıyor.
Hüseyin Kayabakır adlı balıkçı, martıların bir kısmının kamyon kasasında Karadeniz'den geldiğini, kendilerine hiçbir zarar vermediklerini, kasaları taşırken yere düşen balıklarla beslendiklerini söyledi.
Balıkçılardan Abdulkadir Aydın ise Ankara'daki martı sayısını n deniz olmayan bir kente oranla hayli yüksek olduğunu dile getirerek, "Başkente bol balık girişi olması, martıların da bölgeye akın etmesine yol açıyor" diye konuştu.
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?