Ankara'da Salvador Dali sergisi

Ankara'da Salvador Dali sergisi açılışına Bakan Ertuğrul Günay, eşi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy katıldı.

ANKAR Salvador Dali sergisi, Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde başkentlilerle buluştu, Serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve çok sayıda davetli katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,  Dali'nin resmin ve sürrealizmin en önemli isimlerinden biri olduğunu söyledi. Ankara'ya ilk defa böyle bir serginin geldiğini belirten Günay, sergiyi tüm başkentlilerin gezmesini istediğini dile getirdi. Günay, İstanbul'daki Van Gogh sergisinin eylül ayında Cer Modern'de izlenime açılacağını da ifade ederek, Cer Modern'in, Ankara'nın kültür yaşamında bir simgeye dönüşmesi, vazgeçilmez ve çok bilinen bir mekan olmasını arzu ettiklerini belirtti. Ankara'da sanatseverlerin, sanat eğiticilerinin, sanat öğrencilerinin Cer Modern'i yeterince kullanmadığını düşündüğüne değinen Günay, ''Bu izlenimim eğer haksızsa çok sevinirim. Ama umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte bu mekanın daha fazla kullanılmasına bu sergiler yardımcı olacaktır'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Eserler Fransa ve Rusya'dan geliyor. 'Bize iade etmedikleri için biz yurt dışına eserlerimizi vermiyoruz' şeklinde beyanatınız olmuştu. Ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine Günay, ''Bunlar resim, plastik sanatı. Piyasada dolaşıyor zaten. Arkeolojik eserlerle bunları karıştırmayalım'' dedi.

Günay, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde kurulması planlanan müze inşaatının ne durumda olduğunun sorulması üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladıklarını anımsattı, ancak henüz inşaata başlanmadığını söyledi.

Alanda eskiden kalma ve olumsuz nitelendirmelere yol açan yapıları kaldırdıktan sonra, Türkiye'nin en büyük müzelerinden birini buraya yapmanın en büyük hayali olduğunu belirten Günay, ''Bu, şimdilik hayalim, ön niyetim. Daha başlamadık. Dileğim, benim görev yaptığım bu dönemde bitmesidir. Ama imkansız olduğunu görüyorum. Hiç olmazsa ben başlarım, Cumhuriyetin 100. yılında Ankara, dünya çapında bir arkeolojik müzeye sahip olur. Biz de bunu gerçekleştirmiş olursak, büyük bir mutluluk sebebi olacaktır'' diye konuştu.

''İlahi Komedya'', ''Sürrealizmin İzleri'' ve ''Galayla Akşam Yemeği'' adlı üç ayrı başlıktan oluşan Salvador Dali sergisi, 20 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Manşetler

İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti