Anikya İznik Çini, tez konusu oldu

George Washington Üniversitesi Anikya İznik Çini’nin, İznik çinilerini dünya markası yapma amacına yönelik olarak ele aldı.

İZNİK- Türk Çini Sanatını yaşatmak amacıyla, 2000 yılından bu yana büyük bir özveriyle faaliyet gösteren Anikya İznik Çini, 2016 yılında Amerika’nın en önemli üniversitelerinden biri olan George Washington Üniversitesi MBA programında tez konusu oldu. Üniversitenin Consultant Abroad Programı (CAP) Türkiye bölümünde yürütülen tez çalışması Anikya İznik Çini’nin, İznik çinilerini dünya markası yapma amacına yönelik olarak ele alınıyor.

GWU İşletme Fakültesi öğretim görevlisi Profesör Abdullah Akyüz tarafından yönetilen program, “Branding” ve “Strateji” olmak üzere iki ayrı başlık altında devam ediyor ve toplam dokuz MBA öğrencisi tarafından sürdürülüyor. Mayıs ayının sonlarında sunulacak tez çalışmasının sonuçları, bir geleneksel Türk sanatı olan İznik Çinisinin dünyaya tanıtılması konusunda önemli bir rol oynayacak.

Program gereği MBA öğrencilerinin tez sunumlarını Türkiye’de yapmaları gerekirken, üniversite yönetiminin terör olayları nedeniyle Zagrep’i tercih etmesi sonucunda, Anikya İznik Çini firmasının şirket yöneticileri ile George Washington Üniversitesi MBA öğrencileri 24- 25 Mayıs 2016 tarihleri arasında Zagrep’te buluşacak.






 

 

Manşetler

Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti
Türkiye ile Suudi Arabistan arasında vize muafiyeti anlaşması
Balear Adaları'nda turistlere ulaşım dolandırıcılığı
Side Güney Bazalikası inanç turizmi merkezi oldu!
Yarım Asırlık Bir Keşif Yolculuğu Meşher'de Başlıyor
Yolcu gemisindeki 3 hasta tahliye edildi
İspanya 2030 Turizm için iki yıllık planını hazırlıyor
Türkiye ile KKTC arasında turizm vurgusu öne çıktı