Anex Tour, Baltık devi Novaturas'ı bünyesine katıyor

Anex Tour, Baltıkların en büyük turizm acentesi olan ve geçen yıl 201 milyon euroluk gelir elde eden Novaturas'ın yüzde 33.2 hissesini satın alıyor. 

ANTALYA - Türkiye'nin en büyük tur operatörleri arasında yer alan Anex'in patronu Neşet Koçkar, Litvanyalı AB Novaturas’ın en büyük hissedarlarından biri oluyor. Anex Tour, Baltıkların en büyük turizm acentesi olan ve geçen yıl 201 milyon euroluk gelir elde eden Novaturas'ın yüzde 33.2 hissesini satın alıyor. 
Türkiye m, rkezli Almanya ve Rusya’nın en büyük tur operatörlerini alan Anex Tour’un patronu Neşet Koçkar, Baltık turistlerine göz kırptı. Koçkar, Litvanyalı AB Novaturas’ın en büyük hissedarlarından biri oluyor. Hisseleri Litvanya’daki Nasdaq Vilnius’ta işlem gören Novaturas’ın borsaya yaptığı açıklamada, en önemli 4 hissedar şirketteki paylarını sattı. Ugnius Radvila, Rytis Sumakaris, Vidas Paliunas ve UAB Willgrow’dan hisseleri alan Koçkar, Baltıkların en büyük turizm acentesinin yüzde 33.2’sine sahip oluyor. Anlaşmanın, önümüzdeki günlerde resmi onayları almasının ardından tamamlanması bekleniyor.

NOVATURAS, PAZARIN YÜZDE 40'INI KONTROL EDİYOR

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre, 1999 yılında kurulan Novaturas, Baltık ülkelerindeki en büyük tur operatörü olarak biliniyor. Litvanya, Estonya ve Letonya’da charter uçuşları yapan ve pazarın yüzde 40’ını kontrol eden Novaturas, Polonya'da da 400'den fazla seyahat acentesiyle çalışıyor.

GEÇEN YIL 201 MİLYON EURO GELİR ELDE ETTİ

2018'de Nasdaq Vilnius Borsası’nda halka açılan şirket, 2024 yılında 201 milyon euro gelir elde etti ve Litvanya, Letonya ve Estonya'da 239 bin yolcuya hizmet verdi.

TÜRKİYE'YE 1.5 MİLYONA YAKIN TURİST GETİRİYOR

1996 yılında kurulan Anex, satın almalarla büyüyen bir marka. 2019’da Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden biri olan İntourist'i alan Anex, 2020 yılında da iflas eden Thomas Cook'un Almanya'daki şirketlerinden Neckermann Reisen'i de satın alarak büyük yankı uyandırmıştı. Anex daha önce Thomas Cook'un Almanya’daki diğer şirketleri Öger Tours ve Bucher Reisen'i de satın almıştı. 20’den fazla ülkede ofisi bulunan Anex, 6 bin 500 kişiyi istihdam ediyor. Türkiye’de turizmin dayandığı incoming alanında faaliyet gösteren firmalardan Anex, 2021 yılında 1 milyon 255 bini Antalya, 205 bini Ege bölgesine olmak üzere toplam 1 milyon 460 bin turisti Türkiye’ye getirmişti. Bu turistlerin çoğunluğunu da Rusya pazarından gelenler oluşturmuştu.

Manşetler

FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I