Amerika'nın en büyüğü oldu

Amerika'nın en büyük 2. telekom şirketi AT&T, ülkesinde en büyük 2. konumdaki Alman T-Mobile'ı 39 milyar dolar ödeyerek bünyesine kattı

NEW YORK- Amerika'nın en büyük 2. telekom şirketi AT&T, ülkesinde en büyük 2. konumdaki Alman T-Mobile'ı 39 milyar dolar ödeyerek bünyesine kattı. 25 milyar doları nakit tahsil eden Deutsche Telekom, kalan miktar için Amerikalı şirketten yüzde 8 hisse alarak yönetim kurulunda bir sandalyeye sahip olacak. Böylece AT&T, 33,7 milyonu yeni olmak üzere 129 milyon aboneyle ülkenin en büyük operatörü oldu.

Telekom sektöründeki rekabet, dünya çapındaki oyuncuları satınalma ve birleşmelere itiyor. Amerika'nın en büyük ikinci telekomünikasyon şirketlerinden olan AT&T, Alman T-Mobile'ı 39 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıkladı. Alman şirket, sektöründe ülkenin en büyük 4. konumunda yer alıyor. Anlaşmaya göre, Amerikalı telefon devi, Almanya'nın en büyük telefon şirketi Deutsche Telekom'a 25 milyar dolar nakit, geri kalanı ise AT&T'nin yüzde 8'ine denk gelen hisseyle ödeme yapacak. Deutsche Telekom, AT&T Yönetim Kurulu'nda bir sandalyeye sahip olacak. Satınalmayla AT&T, T-Mobile'ın 33,7 milyon abonesiyle birlikte abone sayısını 129 milyona çıkaracak ve 102 milyon abonesi bulunan Verizon Wireless'ı geçecek. Böylece ABD'nin en büyük telefon operatörü olacak. AT&T, ABD'de cep telefonu piyasasının yüzde 43'üne hizmet verecek. Her iki şirketin yönetim kurullarının onay verdiği anlaşmanın uzun düzenleyici kurallar nedeniyle 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. T-Mobile'ın müşterileri AT&T'nin, iPhone dahil telefon hattından faydalanacak. T-Mobile USA halen en düşük ücret talep eden servis sağlayıcıları arasında.

AT&T Üst Yöneticisi Randall Stephenson yaptığı açıklamada, satınalmanın amaçlarından birinin T-Mobile müşterilerini akıllı telefonlara yönlendirmek olduğunu belirtti. AT&T'nin düzenleyici tarafta 'ev ödevini' yaptığını bildiren Stephenson, "Bu gerçek bir fırsat. Sinerjilerin ödenen fiyattan daha büyük olduğu birleşmelere sahip olmanız çok nadir bir durumdur." diye konuştu. AT&T, kırsal alanlarda çok hızlı kablosuz genişbant ağını genişletmek için ek olarak 8 milyar dolar harcayacağını açıkladı. Açıklamada, AT&T'nin 4G Long Term Evolution (Uzun Süreli Evrim) ağını Amerikan halkının yüzde 95'ine ulaştırmayı amaçladığı da bildirildi.

Manşetler

Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'
Valilik sokak köpekleri için mayıs sonuna kadar süre verdi
Balkon bahçeciliği eğitimi ile balkonlar renkleniyor
Maceranın ön saflarında yer alan yeni nesil kadınlar
Norveç'i kasıp kavuran Paskalya suç dalgası:Påskekrim
Issız bir adada mahsur kalma fikri çok zor!
Yeni dünyaya hazırlık: Değişen güç odakları
Rallide Yeni Sezon Marmaris'te Açıldı